Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Escabetx de pollastre

Fàcil
45 minuts
2 persones

Fàcil, però ditingit

Escabetx de pollastre
23 de gener 2024 - 20:05
  • 4 aletes de pollastre
  • 6 cebetes franceses
  • 1 carlota
  • 4 alls
  • 3 fulles de llorer
  • 1 branqueta d’api
  • 240 ml d’oli d’oliva
  • 80 ml de vi blanc
  • 80 ml de vinagre de xerés
  • 10 grans de pebre negre
  • Sal

Per a l’ensalada:   

  • Escarola frisé
  • Magrana
  • Taronja
  • Tomaques cherry
  • Llavors de rosella
  1. Fregim les aletes amb llorer i pebre en gra i les reservem.
  2. Fregim els alls, la carlota, les cebetes i l’api.
  3. Hi aboquem el vi i el vinagre i deixem que alce el bull.
  4. Hi incorporem el pollastre i deixem que es coga.
  5. Ho acompanyem amb una ensalada de magrana i taronja.

Els escabetxos

Els escabetxos són una tècnica culinària ancestral utilitzada per a conservar els aliments, però que alhora en realcen el sabor. Aquest procés implica marinar aliments com peix, verdures o carn en una solució àcida, generalment a base de vinagre, aromàtics com all, ceba i espècies, la qual cosa proporciona un perfil gustatiu distintiu. El vinagre actua de conservant natural: allarga la vida útil dels aliments mentre fa adquirir els sabors dels condiments.

Els camins que porten a l’escabetx són amples i variats. Podem preparar-ne només amb vinagre, amb una combinació en proporcions semblants d’oli i vinagre, o amb una mescla igual d’oli i vi blanc. L’enginy humà ha ideat al llarg de la història tota classe de sistemes per a conservar aliments: fumats, curats en sala, secats a l’aire lliure i, naturalment, la conserva en llauna, que possiblement és el mètode més estés i usat a tot el món. 

Receptes amb carn Receptes fàcils