Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Entrepà de llom i formatge

Fàcil
35 minuts
2 persones

Hora d'esmorzar

Entrepà de llom i formatge
25 de gener 2024 - 20:05
  • 4 tallades de llom fresc
  • 1 barra de pa 
  • 1 ceba tendra
  • 1 pimentó verd
  • 2 cebes roges en vinagre 
  • 6 vitets dolços
  • Alls tendres
  • Oli OVE 
  • Mostassa en gra 
  • Timó fresc
  • Pebre negre

Per a la crema de formatge: 

  • 100 g de formatge gouda
  • 50 g de formatge blau 
  • 20 g de mantega
  • 20 g de farina
  • 250 ml de llet
  • All en pols
  • Pebre roig dolç
  • Sal
  1. Sofregim lentament la ceba tendra, el pimentó i els alls.
  2. Hi afegim el timó i una cullerada de mostassa.
  3. Ho integrem tot bé i ho reservem.
  4. En un casset, daurem la farina amb la mantega.
  5. Hi afegim la llet i els formatges, i ho coem.
  6. Ho rectifiquem amb aigua, si cal.
  7. Ho adobem amb pebre roig, all en pols i sal.
  8. Torrem les tallades de llom a la planxa.
  9. Muntem l’entrepà amb les verdures, el llom, els vitets i la ceba en vinagre.
  10. Ho acabem amb la salsa de formatge.

Trucs per a l'entrepà perfecte

  1. Escollir un bon pa: amb la corfa i la molla equilibrades; cruixent, però consistent
  2. Valorar sempre com torrar el pa: bé a la planxa abans de farcir-lo, bé al forn una volta fet.
  3. Utilitzar sempre alguna salsa o element untable. Un entrepà sec és incomestible, però hem de tindre seny i mesura.
  4. Evitem que el pa es reblanisca. Posar els ingredients (sobretot si són humits) a última hora, que no reposen dins molta estona.
  5. Adobar i condimentar el farcit. Si hi posem tomaca o verdura crua, ho salpebrarem.
  6. Ajustar la grandària i el tall dels ingredients. Si hi posem fulles, que siguen xicotetes o estiguen tallades.
  7. Més no és més. No per posar-li més ingredients serà més bo.
  8. Que no caiga i que siga accessible.
  9. Equilibrar i contrastar. Productes més grassos amb elements frescos i lleugers, buscar punts picants, àcids o amargs, combinar textures… Que no siga un entrepà avorrit.
Receptes amb carn Receptes fàcils