Directes
Ara en la televisió
XINO XANO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Empedrat

Fàcil
75 minuts
4 persones

“Quan plou, fesols al foc”

Empedrat
08 de desembre 2022 - 19:59
  • 250 g d’arròs
  • 250 g de fesols
  • 250 g de costella de porc
  • 2 tomaques madures
  • 2 alls
  • Safrà
  • Oli OVE 
  • Sal
  1. Coem els fesols, arremullats el dia anterior.
  2. En una cassola, sofregim les costelles.
  3. Hi afegim l’all picat i la tomaca ratllada.
  4. Hi incorporem els fesols i ho cobrim amb aigua.
  5. Hi agreguem uns brins de safrà i ho deixem coure 1 hora.
  6. Ho rectifiquem de sal, hi aboquem l’arròs i deixem que es coga.

Una recepta d'ací i d'allà

Els empedrats són típics en moltes de les nostres comarques, però aquest el fem a l’estil de l’Alt Palància. En alguns pobles valencians, com la Vall d’Uixó, als empedrats els afigen conill i careta de porc, a més de les costelles. També hi ha una versió del mateix arròs fet a la Quaresma, en què se substituïxen les carns per bacallar.

Pel que fa al seu nom, es coneixen com “engravats” (de grava) o arrossos empedrats els arrossos que es cuinen amb fesols. El nom els ve pel seu aspecte i solen servir-se ni molt secs, ni molt caldosos, sinó amb una textura més aïna melosa i “empedrada”. 

Receptes valencianes Receptes d'arrossos Receptes amb carn