Cubana d'ametles de la Ti Maria Mengual

Fàcil
45 minuts
4 persones

“Nyas, coca!”

Cubana d'ametles de la Ti Maria Mengual
Cubana d'ametles de la Ti Maria Mengual

Hui és dia de cubana. De la cubana d’ametles de la Ti Maria Mengual, de Pego. Un homenatge a tot el saber de diverses generacions de dones valencianes amb una de les receptes estrella de la pegolina.

No t'oblides dels ingredients!

  • 400 g de farina d’ametla
  • 300 g de farina 
  • 250 g de llet
  • 125 g d'oli 
  • 9 ous
  • 1 sobre de rent químic
  • 1 llima
  • Ametles pelades 
  • Canella
  • Sucre 
  1. Batem els ous i els muntem amb el sucre i la ratlladura de llima.
  2. Barregem la farina d’ametla, la de blat i el rent, juntament amb les ametles picades.
  3. Afegim la mescla sòlida a la líquida, i ho pastem tot.
  4. Hi incorporem la llet i l’oli i seguim pastant.
  5. Aboquem la massa a una safata, hi agreguem sucre i canella per damunt i ho enfornem a 180 graus uns 35 minuts, aprox.

Nutrició: ametla

Entre altres beneficis, les ametles ens aporten una gran quantitat de greixos saludables, proteïnes vegetals i fibra. També oligoelements, minerals i vitamines, especialment magnesi, calci, ferro, vitamina E i vitamina B. Tenen, per tant, una alta densitat energètica. Ideals per a picar entre hores. Són aptes per a tots perquè, pel seu baix índex glucèmic, són indicades per a persones amb diabetis.

També et pot interessar

stats