Cubana d'ametles de la Ti Maria Mengual
“Nyas, coca!”

Hui és dia de cubana. De la cubana d’ametles de la Ti Maria Mengual, de Pego. Un homenatge a tot el saber de diverses generacions de dones valencianes amb una de les receptes estrella de la pegolina.
No t'oblides dels ingredients!
Ingredients
- 400 g de farina d’ametla
- 300 g de farina
- 250 g de llet
- 125 g d'oli
- 9 ous
- 1 sobre de rent químic
- 1 llima
- Ametles pelades
- Canella
- Sucre
Elaboració
- Batem els ous i els muntem amb el sucre i la ratlladura de llima.
- Barregem la farina d’ametla, la de blat i el rent, juntament amb les ametles picades.
- Afegim la mescla sòlida a la líquida, i ho pastem tot.
- Hi incorporem la llet i l’oli i seguim pastant.
- Aboquem la massa a una safata, hi agreguem sucre i canella per damunt i ho enfornem a 180 graus uns 35 minuts, aprox.
Nutrició: ametla
Entre altres beneficis, les ametles ens aporten una gran quantitat de greixos saludables, proteïnes vegetals i fibra. També oligoelements, minerals i vitamines, especialment magnesi, calci, ferro, vitamina E i vitamina B. Tenen, per tant, una alta densitat energètica. Ideals per a picar entre hores. Són aptes per a tots perquè, pel seu baix índex glucèmic, són indicades per a persones amb diabetis.