Coques cristines de la Ti Maria Mengual

Fàcil
35 minuts
4 persones

Sucre i tradició

Coques cristines de la Ti Maria Mengual
Coques cristines de la Ti Maria Mengual
06 de desembre 2022 - 19:59

La recepta de hui torna a eixir del receptari de la Ti Maria Mengual, de Pego. És com una meravellosa caixa màgica que obris i t’ix una coca, un pastís o qualsevol dolcet que et transporta directament al passat. Com una màquina del temps. A vore hui què toca.

Aquestos són els ingredients:

  • 360 g de farina d'ametla 
  • 280 g de sucre
  • 50 g de sucre per a empolvorar
  • 6 ous 
  • Ratlladura de llima
  • Canella en pols 
  • Oblees
  1. Separem els rovells de les clares.
  2. Muntem les clares amb el sucre.
  3. Hi incorporem els rovells, la farina, la ratlladura de llima, i ho mesclem de baix cap amunt.
  4. Repartim la massa sobre les oblees en una safata de forn.
  5. Ho empolvorem amb sucre i canella.
  6. Ho enfornem a 180 °C durant 12 minuts, aprox.

La tradició de les coques cristines

La coca cristina és un dels dolços més típics de la Comunitat Valenciana, una coca feta amb ou, sucre, ametla molta i ratlladura de llima. Es presenta sobre una neula o pa d'àngel i té forma circular o ovalada i, com que no du llevat ni farina, té a penes un centímetre d'alçària. N’hi ha variants en les quals a la massa se li afigen trossos d’anous i fins i tot carabassa.

El nom pot vindre de què fora tradicional preparar-ne per Santa Cristina (24 de juliol), encara que també rep diferents noms depenent de la zona i es prepara durant tot l’any, sobretot per Nadal. En alguns llocs es coneix també com coca d’ametló.

També et pot interessar

stats