Directes
Ara en la televisió
SUPERTHINGS, LA SÈRIE

Cavalla en escabetx

Fàcil
25 minuts
2 persones

Una recepta típica de l'Alt Millars

Cavalla en escabetx
  • 2 cavalles
  • 1 got de vi blanc
  • 2 gots d’aigua
  • 1 carlota
  • 1 ceba
  • Mig porro
  • Mig got de vinagre de poma
  • Llorer
  • Pebre en gra
  • Farina
  • Sal
  • Pebre

Per a la guarnició

  • 2 cebes tendres xicotetes
  • 2 carlotes xicotetes
  • 1 moniato
  • Oli OVE
  • Sal
  • Pebre
  • Herbes al gust
  1. Netegem bé la cavalla i la deixem reposar en aigua amb gel.
  2. Fem a poc a poc la ceba, el porro i la carlota.
  3. Hi incorporem el vi i deixem que se n’evapore l’alcohol.
  4. Hi afegim el llorer, el vinagre, l’aigua i deixem que es coga a foc lent.
  5. D’altra banda, eixuguem els filets de cavalla, els salem i els passem per farina.
  6. Els rossegem per les dues cares i els incorporem a l’escabetx.
  7. Ho deixem coure durant 12 minuts i apaguem el foc.
  8. Es pot menjar calent o fred.

La guarnició

Aquest plat el podem acompanyar amb una guarnició molt fàcil d'elaborar al microones i amb paper film: Llevem el corfoll i retallem el peu de les cebetes, pelem i tallem la carlota i trossegem el moniato. Ho fiquem en un plat fondo ben repartit, i després, ho salpebrem, hi posem un bon raig d'oli i una miqueta d'aigua. Una vegada fet tot això, ho segellem amb paper film i ho fiquem al microones a màxima potència, durant 5 minuts.

Amb tot preparat, podrem gaudir d'un meravellós plat fred o calent.

També et pot interessar

Veure totes les activitats