Directes
Ara en la televisió
SOM DE CASA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR
Podríem fer-ho millor: streaming

Canelons d'espinacs i salmó

Fàcil
1 hora
2 persones

Voldràs repetir!

Canelons d'espinacs i salmó
22 de gener 2024 - 20:10
  • 200 g d'espinacs 
  • 400 g de salmó 
  • 250 ml de nata
  • 1 ceba
  • 3 alls  
  • Pasta de canelons precuita
  • Anou moscada
  • Pebre negre
  • Ratlladura de llima
  • Pa ratllat
  • Mantega
  • Anet sec
  • Julivert fresc
  • Sal

Per a la beixamel: 

  • 100 g de mantega 
  • 100 g de farina 
  • 200 g de gorgonzola
  • 1 l de llet 
  • Anou moscada
  • Pebre negre
  • Sal
  1. Sofregim amb mantega la ceba i l'all i hi afegim una mica d’anou moscada i el salmó.
  2. Hi incorporem els espinacs i la nata i ho coem.
  3. Farcim els canelons i els posem en una font.
  4. Daurem la farina amb la mantega.
  5. Hi afegim la llet, el formatge i l’anou moscada i ho coem durant uns minuts.
  6. Aboquem la beixamel sobre els canelons.
  7. Disposem damunt de la beixamel el pa ratllat, l’anet i la ratlladura de llima.
  8. Gratinem els canelons al forn.

El formatge gorgonzola

El gorgonzola és el clàssic italià entre els formatges blaus. Està elaborat amb llet de vaca, és de pasta blaneta, amb un color groguenc i una textura relativament ferma. Segons el temps de curació que tinga, pot ser dolç (més cremós) o picant (més curat). 

Nutricionalment, és un formatge amb un alt contingut en proteïnes d'alt valor biològic, però també és alt en calories i en greixos saturats, per la qual cosa es recomana consumir-ne amb moderació. Igual que altres formatges, el gorgonzola és font de minerals com el calci i el sodi, i de vitamines dels grups A i B.

Receptes del món Receptes amb peix