Directes
Ara en la televisió
VIGILANTS DE LA PLATJA

Caldereta de pastor

Fàcil
4 persones

Ahir pastor, i hui senyor!

Caldereta de pastor
  • 1 kg de pit i coll de corder
  • 100 g de bolets
  • 2 fulles de llorer
  • 1 got de vi blanc
  • 4 alls
  • Herbes aromàtiques
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la picada:

  • 1-2 llesques de pa
  • 10-15 ametles
  • 2 alls
  1. Esclafem els alls i els daurem junt amb les fulles de llorer.
  2. Trossegem el corder, el salpebrem i l’incorporem a la cassola.
  3. Hi aboquem les herbes aromàtiques, el vi blanc, tapem la cassola i deixem que es coga a foc lent durant 1 hora.
  4. Preparem una picada amb pa torrat, alls, ametles i un poc del caldo de la caldereta.
  5. Netegem i trossegem els bolets i els incorporem a la cassola junt amb la picada.
  6. Ho rectifiquem de sal i ho deixem coure 15 minuts més amb la cassola tapada.

La cuina dels pastors

La cuina dels pastors estava adaptada al medi on es moviem amb el ramat, i era d’aprofitament. Els aliments principals que portaven al sarró eren el vi, el pa, la cansalada, el fuet, la llonganissa i el formatge. Tots ells ingredients de llarga durada. Quan feien transhumància i paraven per algun mas, aprofitaven per a cuinar calderetes, sopes i escudelles. Ells posaven la carn; els masers, els condiments.

Receptes valencianes Receptes fàcils Receptes amb carn

També et pot interessar