Bunyols grecs de carabasseta
Com estar a Atenes
Ingredients
- 100 g de formatge feta
- 100 g de formatge de cabra
- 60 g de pa ratllat
- 75 g de farina
- 1 carabasseta
- 1 ceba
- 1 ou
- Anet fresc
- Julivert fresc
- Herba-sana fresca
- Pebre blanc
- Oli OVE
- Sal
Per al tzatziki:
- 2 iogurts grecs
- 1 cogombre
- 1 all
- Menta fresca
- El suc de mitja llima
- Oli OVE
Elaboració
- Ratllem la carabasseta i la ceba.
- Les deixem escórrer durant uns minuts.
- Hi afegim els formatges, el pa ratllat, la farina, l’ou, les herbes aromàtiques, sal, pebre blanc i ho barregem tot bé.
- Formem bunyols i els fregim en oli abundant.
- Per al tzatziki, trossegem el cogombre.
- El barregem amb el iogurt, l’all, suc de llima i menta o herba-sana.
- Hi afegim un rall d’oli.
- Servim els bunyols amb el tzatziki.
Nutrició: formatge feta
Originari de Grècia, el formatge feta tradicional s'elabora a partir de llet d'ovella o una mescla de llet d'ovella i cabra. Més àcid i fort quan està elaborat amb llet d'ovella i més suau quan es combina amb llet de cabra.
Com qualsevol producte làctic, el formatge feta és una font excel·lent de proteïnes. Les proteïnes del feta són altament digeribles i tenen un alt valor biològic. És baix en hidrats de carboni. El formatge feta té menys greix i calories que molts altres tipus de formatges curats. A més, el seu sabor intens i salat no permet consumir-ne en excés. La contraindicació més gran del formatge feta és el seu contingut en sodi.
Este tipus de formatge està inundant últimament les xarxes socials i ja forma part de receptes saludables.