Directes
Ara en la televisió
GRADA

Bossa de polp (polp farcit)

Fàcil
210 minuts
2 persones

Tradició marinera

Bossa de polp (polp farcit)
28 de juny 2023 - 19:59
  • 2 polps mitjans
  • 200 g d’arròs
  • 100 g de penques o cards
  • 150 g de fesols
  • 50 g de pinyons
  • 2 creïlles grosses
  • 4 alls
  • 1 ceba
  • Aigua o caldo de peix
  • Pebre roig dolç
  • Canella en pols
  • Julivert fresc
  • Safrà
  • Llorer
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Netegem i buidem el polp, i el reservem en aigua.
  2. Coem els fesols, prèviament arremullats, amb la ceba, llorer, dos allets picats i la penca o card.
  3. Hi afegim safrà i pebre roig, i ho deixem coure.
  4. Separem les potes de la bossa del polp i afegim unes potes al perol.
  5. Trossegem la resta de les potes i en reservem les dos bosses.
  6. En un bol, barregem l’arròs amb les potes de polp picades, els pinyons, canella, julivert i all.
  7. Ho barregem bé, farcim les bosses de polp per la mitat amb la mescla i les cosim amb furgadents.
  8. Introduïm en el perol les bosses de polp farcides, les creïlles i ho deixem coure durant 2 hores i mitja, aprox.
  9. Ho servim partint la bossa per la mitat.

Nutrició: penques de card

Tenen un alt contingut en aigua i aporten molt poques calories. Aquesta verdura destaca pel seu important contingut de betacaroté (provitamina A). Està recomanada per a persones amb problemes de fetge o vesícula biliar. També és una bona font d’àcid fòlic, que impulsa la creació de glòbuls rojos i blancs, així com els anticossos del sistema immunitari. Aquesta qualitat la fa adequada per a embarassades, així com per a xiquets en edat de creixement. A tot això s'uneix el contingut de minerals (potassi, magnesi i ferro), que la converteixen en una verdura molt completa.

Receptes valencianes Receptes amb peix

També et pot interessar