Una cuina clàssica i tradicional amb tocs molt manxecs
Arròs melós de vaca gallega i bajoqueta / À Punt Mèdia
Ingredients
250 g d'arròs albufera
130 g de bajoqueta
200 g de vaca gallega
1,2 l de caldo de carn
3 ossos de vaca (preferible de la mitjana)
2 tomaques
1 ceba
3 carlotes
2 nyores
Oli d’oliva 0,4 º
Safrà
Sal
Elaboració
Torrem els ossos de vaca al forn i, després, els bollim durant cinc o sis hores.
Colem el caldo i el reservem.
Sofregim la carlota i la ceba fins que agafen un color daurat.
Hi afegim la tomaca i la nyora.
Ho ofeguem tot bé i ho triturem.
En una cassola, marquem la carn de vaca pels dos costats i la reservem.
En el mateix oli, sofregim la bajoqueta i la reservem.
Sofregim l'arròs, hi aboquem el caldo i unes cullerades de la pasta de tomaca i ho deixem coure quinze minuts més aproximadament.
Hi afegim safrà, la bajoqueta i deixem que l’arròs s’acabe de coure.
Hi agreguem finalment la carn trinxada, ho deixem reposar i ho servim.
Un plat ben senzill, gustós, que sempre agrada i amb el qual sempre ens assegurem quedar bé.