Directes
Ara en la televisió
DE MAR I BANCAL

Arròs melós amb berberetxos i navalles

Fàcil
45 minuts
4 persones

Plat de diumenge

Arròs melós amb berberetxos i navalles
16 de febrer 2023 - 19:59
  • 380 g d'arròs 
  • 500 g de berberetxos 
  • 250 g de faves tendres pelades
  • 12 navalles
  • 4 carxofes
  • 1 manoll d'alls tendres
  • 1 tomaca 
  • 1 llima
  • 1,5 l de caldo de peix
  • Pebre roig dolç
  • Julivert fresc
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Posem a remulla amb aigua i sal les navalles i els berberetxos.
  2. Pelem les carxofes, les bollim i les reservem.
  3. En una paella, sofregim els alls tendres i les faves amb pebre roig i la tomaca.
  4. Hi afegim l’arròs i el sofregim una miqueta.
  5. Hi incorporem els berberetxos, les navalles i el caldo calent.
  6. Llevem la closca a les navalles i ho deixem coure tot uns 18 minuts.
  7. En una altra paella, saltem les carxofes bollides.
  8. Servim l’arròs amb les carxofes i ratlladura de llima.

El punt de l'arròs

Amb els arrossos melosos i caldosos és més complicat trobar el punt que amb un arròs sec. Un arròs sec pot reposar sense por que s’empastre i te’l pots menjar 20 minuts després d’haver-lo cuinat i no hi ha cap problema, inclús és aconsellable. El que podem fer amb un arròs caldós o melós és precoure’l en un casset a banda o amb una malla, escórrer-lo i tindre’l reservat així fins a l’hora de menjar-se’l, abocant-li el caldo calent en el moment previ al seu consum.

Receptes d'arrossos

També et pot interessar