Directes
Ara en la televisió
TRES DE CASA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DE LA NIT

Arròs de caldo de sardina

Intermedi
4 hores
2 persones

"Corrent de llevant, sardines de pam"

Arròs de caldo de sardina
05 de desembre 2022 - 19:59
  • 400 g d'arròs 
  • 500 g de sardines fresques
  • 6 carxofes
  • 1 manoll d'alls tendres
  • 1 ceba
  • 1 tomaca
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 canya de “lemon grass”
  • 2 fulles de llima Kaffir
  • Suc de fruita de la passió 
  • Pebre roig dolç
  • Aigua
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Torrem les sardines a la planxa i les reservem.
  2. Sofregim la ceba i la cabeça d’alls.
  3. Hi afegim el “lemon grass” trossejat i dos fulles de llima Kaffir.
  4. Hi agreguem la part verda dels alls tendres trossejada i les sardines torrades.
  5. Ho cobrim amb aigua i ho deixem infusionar durant 10-12 minuts.
  6. Bollim les carxofes, les triturem amb oli, sal i llima i ho colem.
  7. Sofregim els alls tendres i hi agreguem el pebre roig i la tomaca.
  8. Hi incorporem l’arròs i ho removem tot.
  9. Hi afegim caldo de sardina i ho deixem coure.
  10. Emulsionem el suc de fruita de la passió amb oli i el reservem.
  11. Servim l’arròs amb el puré de carxofa i el suc.

Les sardines, també en llanda

Les sardines en llanda, malgrat el seu caràcter popular i poc “glamurós”, són un gran aliment, més nutritiu encara que les fresques, perquè de les fresques no acostumem a menjar-nos l’espina, cosa que sí que fem (quasi sempre) amb les sardines en conserva. Menjant-nos-en l’espina, es triplica el contingut de calci del peix. Per contra, les sardines en llanda tenen un contingut de greix més elevat, per l’oli en què estan conservades.

Receptes d'arrossos Receptes amb peix