Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
QUEDA'T AMB MI (reemissió)

Ajoarriero

Fàcil
25 minuts
4 persones

Una elaboració que compartim amb la cuina tradicional manxega

Ajoarriero
  • 1 kg de creïlles
  • 400 g d'abadejo en el punt de sal
  • 4 alls
  • 1 albergina
  • 2 ous durs
  • Julivert fresc
  • Oli OVE
  • Sal
  • Pebre roig

Per a la galleta de sèsam:

  • 100 g de mantega
  • 100 g de farina
  • 100 g de clares d'ou
  • Sal en escames
  • Sèsam blanc
  1. Bollim les creïlles i, a mitjan cocció, hi incorporem l'abadejo.
  2. Per a fer la galleta, batem en un bol els ous amb la farina i la mantega fosa.
  3. Escampem la massa sobre un paper i hi afegim sal en escames i llavors de sèsam.
  4. Ho enfornem fins que estiga daurat.
  5. Per altra part, tallem l'albergina i la posem a remulla.
  6. Posteriorment, l'enfarinem i la fregim.
  7. Quan estiguen cuits l'abadejo i les creïlles, els passem a un bol i els matxuquem.
  8. Hi afegim els alls i el julivert picat.
  9. Hi afegim oli d’oliva i seguim matxucant-ho fins a obtindre'n la textura desitjada.
  10. Servim l'ajoarriero amb oli i pebre roig, l'albergina i ou dur ratllat.
  11. Ho decorem amb les galletes de sèsam.

Curiositat

La llegenda conta que aquest plat el van inventar dos pastors que, aïllats per una nevada, no tenien més que creïlles i unes espines d’abadejo per a fer una olla, i en vore que no era consistent, li van abocar oli d'oliva i ho van picar per a triturar les espines d’abadejo.

Receptes amb peix Receptes fàcils

També et pot interessar

Veure totes les activitats