Directes
Ara en la televisió
VIGILANTS DE LA PLATJA

Abadejo amb floricol i botifarra

Intermedi
45 minuts
4 persones

Aprenem a confitar

Abadejo amb floricol i botifarra
  • 800 g de lloms d’abadejo al punt de sal 
  • 200 g de floricol 
  • 25 g de mantega
  • 1 botifarra de ceba 
  • 1 creïlla
  • 4 alls
  • 2 fulles de llorer 
  • Pa torrat
  • Pebre blanc o negre
  • Oli OVE
  • Sal

Per a l'oli de pebre roig:

  • 150 ml d'oli 0,4
  • Pebre roig dolç 
  • Pebre roig picant 
  1. Per a la crema, bollim la floricol i la creïlla.
  2. Ho triturem amb mantega, oli, sal i pebre.
  3. Per a l’oli, en un casset, posem a coure oli amb pebre roig dolç i una miqueta de picant. Quan infusione, apaguem el foc i el reservem.
  4. Per a confitar l’abadejo, posem oli abundant en una paella, amb quatre allets sencers i llorer.
  5. Quan comence a bollir, hi afegim l’abadejo, abaixem el foc i deixem que es coga, amb pujades i baixades de foc intermitents.
  6. En un morter, matxuquem el pa torrat amb la botifarra, prèviament sofregida.
  7. Servim l’abadejo amb el puré de floricol i la botifarra.
  8. Ho acabem amb un rall d’oli de pebre roig.

Nutrició: pebre roig

És ric en antioxidants i en qualitats digestives. Tots els tipus de pebre roig ajuden a regular el colesterol i els triglicèrids. I contenen capsaïcina, una substància que afavoreix la circulació, estimula l'apetit i facilita la digestió. A més, el pebre roig picant aporta substàncies analgèsiques, desinfectants, antivíriques, depuratives, laxants i expectorants, per la qual cosa el seu consum moderat no sols afig sabor als plats, sinó també virtuts terapèutiques.

Receptes amb peix Receptes amb carn

També et pot interessar

Veure totes les activitats