Directes
Ara en la televisió
SANTA MISSA

Abadejo confitat amb guisat de morro

Intermedi
150 minuts
2 persones

Amb Pedro Salas

Abadejo confitat amb guisat de morro
29 de setembre 2023 - 20:05
  • 200 g d’abadejo 
  • 1 kg de morro de vedella 
  • 100 g de cigrons
  • 1 carlota 
  • 1 ceba
  • 2 botifarres 
  • 2 alls
  • 1 nyora
  • 1 fulla de Llorer 
  • Tomaca triturada
  • Oli OVE
  • Brots de pésol 
  • Sal 

Per a l'emulsió d'herbes: 

  • 10 g de julivert 
  • 20 g d'alfàbega 
  • 20 g d'espinacs 
  • 4 alls 
  • 60 g d'aigua de la cocció dels cigrons 
  • 100 g d'oli d'oliva suau 
  1. Soflimem i rentem el morro de vaca.
  2. El coem amb les verdures durant 2 hores.
  3. Ho refredem, colem el caldo i ho reservem.
  4. Sofregim una ceba i els alls.
  5. Hi incorporem la botifarra.
  6. Hi afegim la nyora, el pebre roig i la tomaca.
  7. Hi incorporem el morro i ho sofregim.
  8. Hi afegim el caldo del morro i els cigrons, i ho deixem coure.
  9. Confitem uns alls.
  10. Confitem l’abadejo a uns 80 ºC durant 10 minuts.
  11. Escaldem les herbes.
  12. Ho triturem amb l’oli, els alls confitats, aigua dels cigrons i el caldo del morro.
  13. Servim l’abadejo sobre el guisat de morro.
  14. Ho decorem amb l’emulsió d’herbes i els brots de pésol.

Nutrició: cigrons

Els cigrons són una font de proteïnes vegetals, ideals per a complementar una dieta vegetariana o vegana, contenen fibra i hidrats de carboni d'absorció lenta, que fan assaciar la fam. A més, tenen un alt contingut en ferro, baixa aportació calòrica i moltes vitamines.

Guisats Receptes amb carn Receptes amb peix