Margallo: "Núñez Feijóo serà el president del PP"

L'eurodiputat i exministre valencià aposta per González Pons com a número dos de la nova direcció i tanca files amb Carlos Mazón

L'eurodiputat i exministre José Manuel García Margallo, entrevistat aquest dimecres en 'A la Ventura' / À Punt NTC

"Núñez Feijóo serà el president del PP". És el contundent pronòstic que ha llançat l'eurodiputat valencià pel Partit Popular José Manuel García Margallo aquest dimecres en el programa A la Ventura. Encara no s'ha convocat oficialment el congrés extraordinari que haurà de segellar les ferides internes del partit després de la crisi que ha fet esclatar per complet la cúpula nacional, però el també exministre d'Afers Estrangers ja dona per fet el relleu al capdavant de Génova i amortitza l'actual president, Pablo Casado. Ell té clar que el successor serà Alberto Núñez Feijóo. És, de fet, el nom que sona pràcticament en solitari en totes les quinieles: "Aposte vosté tota la fortuna que això serà així", ha respost Margallo en ser preguntat sobre les possibilitats del president de la Xunta de Galícia.

I ha llançat una segona aposta amb gust valencià: Esteban González Pons com a número dos, ocupant la secretaria general. Suposaria el retorn a la primera línia política espanyola de l'eurodiputat, que va ser exconseller en el govern de Francisco Camps i un dels pesos pesants en la cúpula nacional del PP durant l'etapa de Mariano Rajoy. Margallo, que ha deixat clar que no té informació sobre la composició de la futura direcció del partit, ha matisat que veure el polític valencià exercint de mà dreta de Feijóo és "quasi més un desig que un pronòstic". També creu que la nova cúpula "farà un gir" a l'anterior, marcada per la joventut "com a valor únic i primer". 

Si hi ha alguna garantia que la independència dels principis i els valors del PP es mantindran, és la postura d'Alberto Núñez Feijóo

Precisament ha defensat el dirigent gallec com a actiu per a combatre l'auge de Vox i ha destacat el caràcter "centrista, reformista, autonomista i europeista" del polític. "Si hi ha alguna garantia que la independència dels principis i els valors del PP es mantindran és la postura d'Alberto Núñez Feijóo", ha manifestat. 

Així, l'exministre valencià dona ja per tancada l'etapa de Pablo Casado al capdavant de Génova i s'ha mostrat convençut que no es presentarà com a candidat en el congrés extraordinari. "El de hui ha sigut un discurs de comiat en tota regla", ha dit, en referència a la intervenció que l'encara president del PP ha pronunciat durant la sessió de control en el Congrés. Un gest que ha qualificat "d'enorme dignitat i grandesa".

Margallo ha destacat la importància que el partit acudisca unit al conclave d'on eixirà el successor de Casado i veu "absolutament clar" que hi haurà una sola candidatura. A l'altra actriu fonamental en el conflicte que ha desagnat el PP, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, la ubica precisament al capdavant de la Puerta del Sol. No veu probable que assumisca més responsabilitats orgàniques en el partit perquè, com ha remarcat, "té prou feina per a compatibilitzar-la amb altres tasques".

"És indiferent" ha dit, preguntat sobre si prefereix que l'actual direcció continue en funcions fins a la celebració del congrés, probablement al març, o que una gestora agafe les regnes del partit fins aleshores. 

Suport a Mazón

En línia amb el que ja han manifestat alguns dirigents del PP valencià, l'exministre García Margallo no creu que el relleu a Génova debilite el lideratge de Carlos Mazón. L'actual president de la formació va arribar de la mà, precisament, de la cúpula dirigida per Pablo Casado. "Si no pensara que és l'home capacitat per a dirigir el PP a la Comunitat Valenciana i substituir Ximo Puig en el govern, no formaria part del seu comité executiu", ha assenyalat. 

També et pot interessar

stats