Cañizares: “S’està perdent el clima de concòrdia que es va iniciar després de la mort de Franco”

En una entrevista en A la Ventura, l’arquebisbe ha fet una crida a la solidaritat perquè les vacunes arriben a tots els països

Entrevista al cardenal arquebisbe de València Antonio Cañizares en el programa 'A la Ventura' / À Punt NTC

“L’ambient polític és molt estrany. Veig que s’està perdent el clima de concòrdia i convivència que es va iniciar després de la mort de Franco”. En una entrevista al programa A la Ventura, el cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha lamentat el to de crispació dels discursos polítics dels últims dies i ha criticat que les autoritats, en lloc de buscar el bé comú, han passat a atacar-se. “Es parla d'interés general però no de bé comú, ja que aquest és un concepte molt exigent”, ha dit. 

Cal recordar que des que Cañizares va ser nomenat arquebisbe de València pel papa Francesc l’agost de 2014 ha protagonitzat un seguit d'episodis polèmics en què ha qüestionat els drets de les dones i el col·lectiu LGTB. De fet, segons l'Observatori contra la LGTBI-fòbia aquest és el prelat més homòfob de tot l'Estat.

Pel que fa a la pandèmia, durant els assajos de la vacuna contra la Covid, va assegurar en una missa que “el dimoni existeix, en plena pandèmia, intentant dur a terme investigacions per a vacunes" i que el preparat immunitzador "es fabrica a base de cèl·lules de fetus avortats”. 

En l'últim any el líder religiós també s'ha pronunciat en contra de la llei que despenalitza l'eutanàsia per ser "cruel i inhumana" i contra la llei Celaá per avançar cap a un ensenyament "estatal i estalinista".

Tot i que ha dit que no coneix el cartell electoral de Vox que fa referència als MENA (menor estranger no acompanyat), Cañizares ha aprofitat per a assegurat que últimament la societat està escoltant moltes mentides i moltes promeses “que se sap que no es compliran”. L'arquebisbe s'ha posicionat públicament en contra d'identificar el partit d'Abascal com d'extrema dreta perquè és "totalment constitucional".

Durant l’entrevista al programa de la nit dels divendres d’À Punt, l’arquebisbe de València ha valorat l’actual situació sanitària de la qual ha dit que a pesar de ser complicada, obri una porta a l’esperança. “No cap el pessimisme”, ha incidit. 

Ha lamentat, però, la “lamentable i injusta” distribució de les vacunes al món. “Que no arriben les vacunes a tots els llocs és un signe de la pandèmia de la insolidaritat de les nacions i dels pobles”. En aquest sentit, Cañizares ha fet una crida a les farmacèutiques perquè alliberen les patents i que tots els països puguen participar “del gran regal que són les vacunes”. 

Cañizares: “220 casos d’abús sexual són massa, no n'hauria d’haver cap”

Fa just una setmana, el portaveu de la Conferència Episcopal a Espanya, Luis Argüello, reconeixia 200 casos d’abusos sexuals a menors per part de membres de l’església. Una xifra que la Xarxa de Supervivents d’Abús Sexual per Sacerdots ha valorat com només la punta de l’iceberg. 

Per contra, Cañizares ha respost que no n'hi ha “ni un més ni un menys”, ja que, diu, la institució està sent molt “escrupolosa i atenta” per a investigar cada cas d’abús. “220 casos d’abús sexual són massa, no n'hauria d’haver cap”, ha manifestat. 

 

També et pot interessar

stats