Un jutjat de València pren declaració a una mare i el seu fill pel cartell de dues marededéus besant-se

La imatge la va difondre l'associació Endavant per al dia de l'Orgull del 2016.

Cartell de l'associació Endavant l'Horta per a la manifestació de l'Orgull, a València, el 2016.
Cartell de l'associació Endavant l'Horta per a la manifestació de l'Orgull, a València, el 2016.

Un jutjat de València ha pres declaració a una mare i el seu fill pel cartell de dues marededéus besant-se. El jutjat va fer un rastreig i va detectar l'ordinador des d'on es va difondre el cartell. El fill, l'hauria penjat en les xarxes socials amb l'ordinador de la mare.

Es tracta d'un cartell que va crear l'associació Endavant l'Horta per a convocar a la manifestació de l'Orgull, a València, el 2016. Mostra un bes entre dues imatges de marededéus, la dels Desemparats i la de Montserrat. Es pot llegir "Contra la sagrada opressió. Estima com vulgues". 

L'associació ha insistit que s'arxive el cas, com ja va fer un altre jutjat sobre aquesta mateixa qüestió. I és que el jutjat d’instrucció núm. 18 de València ja va arxivar la denúncia interposada per l’Associació Internacional de Fidels Llar de la Mare de Tots els Homes, Mare de la Joventut contra el grup Endavant. 

El cartell va ser criticat durament per diversos grups catòlics, el PP i l’arquebisbe de València, Antonio Cañizares, que va convocar un acte de desgreuge multitudinari a la Mare de Déu dels Desemparats. En l'arxiu del cas, el jutge considerava que el cartell no constituïa un delicte d’ofensa als sentiments religiosos perquè tenia un sentit satíric, crític i provocador en resposta a unes declaracions sobre els homosexuals que va fer l’arquebisbe de València. 

Des de l'associació Endavant l'Horta s'ha demanat al jutjat que manté el cas obert que l'arxive.

També et pot interessar

stats