El cardenal Cañizares denuncia que la nova llei educativa no respecta la llibertat religiosa i “trenca la nació”

L'arquebisbe ha advertit sobre la reducció de l'ús vehicular del castellà en l'ensenyament.

Imatge d'arxiu del cardenal arquebisbe Cañizares
Imatge d'arxiu del cardenal arquebisbe Cañizares / Manolo Guallart (Avan)

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha mostrat el rebuig a la llei orgànica de modificació de la Lomce (Lomloe), coneguda com a llei Celaá, en un article publicat aquesta setmana en la revista de l'Arquebisbat, Paraula.

Després d'aprovar la llei el Congrés, Cañizares ha advertit que "obrirà una guerra escolar de gravíssimes conseqüències" a l'Estat espanyol. A més, afirma que la llei avança cap a un ensenyament "públic, de l'Estat, únic, estatal i estalinista", que faria retrocedir a una "dictadura" sense llibertats.

El cardenal de València assegura que no s'ha consultat a les persones directament implicades en el món de l'ensenyament i que aquesta reforma l'ha imposada el govern estatal.

En aquesta línia, Cañizares considera que la Lomloe ignora l'article 27 de la Constitució sobre educació integral i no respecta la llibertat religiosa ni la capacitat de triar dels progenitors.

Quant a la modificació que afecta l'ús del castellà com a llengua vehicular en comunitats autònomes amb llengües cooficials, l'arquebisbe ha afirmat que "disgrega, divideix o trenca la nació".

En l'article, el prelat augura que la nova legislació conduirà a una cultura única en la qual Déu no importa. Finalment, Cañizares demana a "pares, associacions i universitats catòliques" que se sumen al rebuig d'aquesta llei.

També et pot interessar

stats