Rosa Medel: "L'aprovació de la llei d'eutanàsia representa aconseguir un dret fonamental"

La portaveu sanitària d'Unides Podem assegura que està contenta perquè és una llei consensuada.

La portaveu sanitària d'Unides Podem, Rosa Medel
La portaveu sanitària d'Unides Podem, Rosa Medel / À Punt NTC

La llei que despenalitza l'eutanàsia dins del marc sanitari arriba aquest dijous al Congrés. La valenciana Rosa Medel, portaveu sanitària d'Unides Podem a la cambra baixa és l'encarregada de defensar aquesta normativa.

Medel ha explicat en una entrevista a À Punt que el fet d'aprovar aquesta llei representaria aconseguir "un dret fonamental". "Qualsevol persona que considere que està en un procés irreversible i tinga un patiment físic i psíquic intolerable pot sol·licitar ajuda mèdica per a morir dignament", ha matisat. A més, la portaveu d'Unides Podem també ha volgut incidir en el fet que és una llei que comportarà la creació d'una comissió per a vetlar que les sol·licituds i els procediments es complisquen d’acord amb els requisits de la llei.

Rosa Medel confia que la llei s'aprovarà, ja que, segons afirma, té el suport de la majoria de grups del Congrés i "és una llei consensuada". La metgessa ha explicat que el procés no ha sigut fàcil, ja que el projecte original s’ha sigut modificat diverses ocasions. "S'hi han introduït esmenes i autoesmenes, fins i tot des del PSOE i Unides Podem, i se n'han acceptat de la resta de grups polítics", ha aclarit. No obstant això, ha posat en relleu les excepcions de les esmenes del PP, per haver-ne presentada una sobre la llei de pal·liatius, i de Vox, que va presentar una esmena a la totalitat.

A més, Medel ha ressaltat que aquesta llei també ha obtingut el suport de gran part de la ciutadania, ja que les enquestes del 2019 deien que un 87% dels preguntats estava d'acord amb l'eutanàsia i, a més, també ha destacat que les organitzacions en defensa d'una mort digna també estan satisfetes. "No es pot acontentar tothom, però hem trobat un punt intermedi molt bo", ha reblat.

La diputada d'Unides Podem també ha opinat sobre les paraules de l'arquebisbe Cañizares, que va expressar el seu rebuig a la llei i que la va considerar "cruel i inhumana". Medel creu que l'eclesiàstic té "tot el dret del món" a donar la seua opinió, no obstant això, considera que hauria de ser més tolerant amb la gent que no pensa com ell.

També et pot interessar