Xest vibra en el dia fort del Gran Premi de Motociclisme

Durant el matí hi ha hagut cues quilomètriques per accedir a un circuit que ha penjat el cartell de complet

Afició del Gran Premi de la Comunitat Valenciana celebrat a Xest / À Punt NTC

El Gran Premi (GP) de Motociclisme de Xest (Foia de Bunyol) ha penjat el cartell de complet. Des d'abans de la pandèmia no s’acollien tants aficionats i aficionades a les dues rodes, complint les expectatives dels organitzadors. Un èxit de convocatòria amb la tornada a la normalitat.

El cap del Consell, Ximo Puig, ha assegurat al Circuit Ricardo Tormo que “aquest és el gran premi d’Espanya, l’any vinent tornarà” i ha assegurat que “hi ha voluntat d’acabar amb l’alternança” i que l’objectiu per al 2024 “és de permanència”.

Es preveu que més de 120.000 persones acudisquen al GP de la Comunitat Valenciana, que tanca el Mundial de motociclisme. Una afluència que en tot el cap de setmana s’espera que arribe a 165.000 visitants i que ja ha generat un fort impacte econòmic en tota la comarca, que podria arribar a cinquanta milions d'euros.

Els milers de persones que s’han quedat sense entrada i que han acudit a Xest podran seguir les carreres en la pole position de les pantalles instal·lades a la localitat.

Retencions quilomètriques 

Tal com es preveia, des de primera hora del matí els accessos al Circuit Ricardo Tormo han estat col·lapsats. Segons la Direcció General de Trànsit, a primeres hores del matí les retencions arribaven a set quilòmetres a l’A-3 en direcció a Madrid de València i de cinc quilòmetres a l’A-7 des de Castelló i Barcelona.

Quant als transports públics, Renfe ha reforçat el servei de Rodalies amb més combois i freqüències de pas des de la matinada. Un dispositiu especial que es manté també aquesta vesprada per l'allau que es preveu quan acabe el Gran Premi. 

El govern espanyol ha desplegat un equip de seguretat de 2.000 agents de la Guàrdia Civil, un nombre que augmenta en un 20% el de l'any passat. A més, la Direcció General de Trànsit també ha augmentat el control a les carreteres per a garantir la fluïdesa i la seguretat viària i Sanitat Universal ha reforçat el personal sanitari per a l'ocasió.

També et pot interessar

stats