La Guàrdia Civil desplega 2.000 agents i una unitat antiterrorista per al Gran Premi de Xest

La dotació, un 20% superior a la de fa un any, es completa amb un dispositiu especial de trànsit i sanitari, que ha reforçat plantilles i recursos materials

Efectius a cavall de la Guàrdia Civil amb un helicòpter de la DGT al fons, preparats per al Gran Premi de Cheste
Efectius a cavall de la Guàrdia Civil amb un helicòpter de la DGT al fons, preparats per al Gran Premi de Xest / À Punt NTC

La pista està a punt, els equips preparats i els aficionats ja instal·lats o de camí. El Gran Premi de la Comunitat Valenciana, a Xest, calfa motors acompanyat d'un dispositiu sanitari i de seguretat especial perquè es desenvolupe amb la màxima normalitat durant els tres dies del Gran Premi, que arranca aquest mateix divendres i aglutinarà fins diumenge al voltant de 165.000 persones en el municipi de la Foia de Bunyol.

El govern espanyol desplegarà prop de 2.000 agents de la Guàrdia Civil, un 20% més que l'any passat, distribuïts entre unitats de Trànsit, Seguretat Ciutadana i altres especialitats. 1.200 dels agents estaran distribuïts pel circuit i 800 en la població de Xest.

La dotació tindrà el suport d'un helicòpter de captació i transmissió d'imatges, drons i equip NIAS, la unitat d'actuació immediata per atemptats terroristes, segons ha explicat la delegada de l'executiu Pilar Bernabé.

El coronel José Antonio Fernández de Luz, cap de la comandància de València, ha explicat que en les últimes hores els experts en subsol de la Guàrdia Civil han revistat i segellat el clavegueram del circuit, una operació que repetiran cada dia de la competició. Fernandez de Luz ha assenyalat que el gruix del reforçament correspon a un augment de la dotació de grups de reserva i seguretat (GRS) amb efectius de València i Barcelona. I a més de la unitat antiterrorista, ha destacat la presència d'un esquadró de cavalleria per a la seguretat de la zona d'acampada amb el Seprona, les unitats de detecció i desactivació d'explosius així com el desplegament dels helicòpters i drons, tant per a la seguretat viària com per a facilitar les tasques de coordinació del cos.

Quatre helicòpters, un dron i controls a les carreteres

La Direcció General de Trànsit ha activat ja mesures especials per a processar l'augment del trànsit a la carretera i garantir la fluïdesa i la seguretat viària. Entre altres, limitant la circulació de vehicles de mercaderies de més de 7.500 kg en les hores de més afluència de conductors. Per a la vigilància desplegarà quatre helicòpters amb radar i un dron amb càmera. La DGT ha advertit que perseguirà de manera específica conductes arriscades o perilloses —com carreres o la circulació en grup de motoristes— i activarà controls de velocitat, alcohol i drogues en vies principals i secundàries.

Es preveu que el nivell més gran de trànsit es desenvolupe en l'A-3 Madrid-València, l'AP-7 des del límit de Tarragona fins a València i l'A-7 i l'AP-7 des de València fins a Alzira. La DGT recomana els conductors que es desplacen des de València cap a Madrid dissabte i diumenge que empren com a alternativa l'A-7, A-35 i A-31 fins a Albacete, La Roda i Honrubia, per a incorporar-se a partir d'aquest punt a l'A-3. 

Per als que vulguen desplaçar-se cap a Barcelona es recomana no agafar la circumval·lació a València en sentit Alacant, sinó continuar per la V-31 fins al marge esquerre del riu (V- 30) per a connectar des d'ací amb el Bypass en el quilòmetre 327. 

Renfe ofereix una alternativa a la carretera amb una oferta especial de 171 trens, inclosos dotze nocturns, amb parada en l'estació del circuit. Cent d'ells duplicaran la capacitat. 

Més ambulàncies i un SAMU en l'A3

D'altra banda, Sanitat Universal reforçarà el personal sanitari del centre de salut del municipi, l'hospital de Manises —el centre de referència— i el CICU, que coordina les urgències mèdiques. En paral·lel ha incorporat una ambulància de suport vital avançat del SAMU (Servei d'Ajuda Mèdica Urgent) en el trajecte de l'autovia A3, juntament amb una altra de Suport Vital Bàsic (SVB), una ambulància convencional i un vehicle de Suport i Coordinació al centre de salut del municipi. Addicionalment, ha activat preventivament les unitats SVB amb base a Xiva, Bunyol, Torís i Montserrat. 

L'objectiu: proporcionar una assistència sanitària ràpida i "eficaç", adaptar de manera dinàmica els recursos mòbils al risc que es puga presentar i assegurar la coordinació recursos sanitaris i d'aquests amb la resta d'operatius.

La delegada del govern espanyol, Pilar Bernabé, visita les unitats de la Guàrdia Civil desplegades a Xest
La delegada del govern espanyol, Pilar Bernabé, visita les unitats de la Guàrdia Civil desplegades a Xest / À Punt NTC

També et pot interessar

stats