Xest aguarda l'arribada de 165.000 persones al Gran Premi de la Comunitat Valenciana

Prop de 2.000 agents de la Guàrdia Civil i una unitat antiterrorista formen part del dispositiu especial de seguretat

Xest s'ompli de visitants per al Gran Premi de la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

Xest, a la Foia de Bunyol, apreta l'accelerador. La localitat espera l'arribada d'unes 165.000 persones. L'ambient es palpa des de divendres. Aquest dissabte és el dia dels entrenaments oficials i diumenge és el dia fort, on es preveu la presència de més de 100.000 persones. Les entrades estan pràcticament esgotades. 

Diumenge es disputa el Gran Premi de la Comunitat Valenciana, que tanca el Mundial de Motociclisme. Un cap de setmana que es preveu emocionant perquè està per decidir el campió en MotoGP i en Moto2.

Els prop de 2.000 agents de la Guàrdia Civil que formen part del dispositiu especial que tractarà de garantir la normalitat d'aquesta cita suposen un increment del 20% en comparació amb l'any passat. Es distribueixen entre unitats de Trànsit, Seguretat Ciutadana i altres especialitats. Un total de 1.200 dels agents estaran distribuïts pel circuit i altres 800 en la població de Xest. La dotació tindrà el suport d'un helicòpter de captació i transmissió d'imatges, drons i equip NIAS, la unitat d'actuació immediata per atemptats terroristes, segons va explicar divendres la delegada de l'executiu Pilar Bernabé.

La Direcció General de Trànsit ha activat ja mesures especials per a processar l'augment del trànsit a la carretera i garantir la fluïdesa i la seguretat viària. Entre altres, limitant la circulació de vehicles de mercaderies de més de 7.500 kg en les hores de més afluència de conductors. Per a la vigilància desplegarà quatre helicòpters amb radar i un dron amb càmera.

L'allau d'aficionats fa preveure un impacte econòmic de cinquanta milions d'euros a la comarca, segons les estimacions de l'organització. L’alcalde de Xest, José Morell, explicava aquest divendres que s’espera “una gran afluència, gràcies al fet que no hi ha restriccions i al bon oratge”. Les barres prenen els carrers i es preparen litres de beguda per a calmar la set dels aficionats.

També et pot interessar

stats