La víctima de l'última agressió homòfoba a València assegura que l'atac va ser planificat

Un equip d'À Punt Notícies ha entrevistat Rafael Parra, que va rebre una pallissa quan besava la parella al crit de "maricons de merda"

rafael parra

Les agressions al col·lectiu LGTBI han augmentat de manera exponencial. Setmanes després de les celebracions de l'Orgull, a tot l'estat espanyol els carrers s'han tornat d'omplir de banderes de l'arc iris per a mostrar el rebuig de l'assassinat de Samuel Luiz a la Corunya al crit de "maricó".

A la ciutat de València s'han disparat les denúncies per agressions LGTBIfòbiques, entre les quals destaquen tres pallisses a homes homosexuals amb motiu de la seua orientació sexoafectiva. La primera es va produir la nit de Sant Joan a la plaça d'Hondures i la víctima era menor d'edat.

La segona agressió homòfoba va passar a la mateixa zona la nit del 3 de juliol. Dos joves de 21 anys van ser atacats per un grup de deu persones a l'avinguda de Blasco Ibañez. La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha assistit jurídicament i psicològicament, a través del Servei Orienta, les dos víctimes.

La tercera es va produir cinc dies més tard a l'antic llit del riu Túria de València, al costat de la fira d'atraccions. Rafael Parra, la víctima de 32 anys, ha posat una denúncia per agressió homòfoba després de rebre una pallissa quan besava la parella mentre estava amb un grup d'amics.

Un equip d'À Punt Notícies ha entrevistat Parra, que va ser agredit al crit de "maricons de merda". L'atacant li va causar una fractura nasal greu, però la pallissa també ha tingut conseqüències psicològiques. El jove encara té la por al cos.

Parra està convençut que l'agressor va planificar l'atac homòfob, perquè estava amagat i va esperar que no hi haguera tanta presència policial al parc. "Hi ha grups organitzant-se per a eixir a agredir els gais", assegura la darrera persona LGTBI que ha denunciat una agressió a la ciutat de València.

En aquesta línia, la Fiscalia de Delictes d'Odi investiga el grup ultra Bastión Frontal per accions LGTBIfòbiques a València, entre les quals hi ha una presumpta agressió. La policia encara no ha identificat l'atacant de Rafael Parra.

També et pot interessar

stats