Concentracions en rebuig per l’assassinat de Samuel i contra l'homofòbia

Tretze persones han sigut detingudes per la seua presumpta relació, directa o indirecta, en l’assassinat 

Imatge de la concentració d'aquest dilluns a Castelló
Imatge de la concentració d'aquest dilluns a Castelló / Nereida Sarrión

Ciutats de la Comunitat Valenciana, i d’arreu de l’Estat, han convocat concentracions aquest dilluns en rebuig per l’assassinat de Samuel Muñiz, jove de 24 anys que va rebre una pallissa aquest dissabte a la Corunya prop d’una discoteca. Amb el lema 'Justícia per a Samuel' milers de persones s'han concentrat en rebuig pel crim i contra l'homofòbia.

Les imatges de les càmeres de seguretat i les declaracions dels testimonis han permés identificar a algunes de les persones que van atacar Samuel. La Policia Nacional però no ha practicat cap detenció tot i que inicialment es va informar erròniament de 13 arrestos, segons el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que ha informat que els investigadors no han exclòs encara cap hipòtesi, "ni el delicte d'odi ni qualsevol altre".

Els agressors acusaren Samuel i unes amigues d'estar-los gravant, quan en realitat feien una videotelefonada. "O pares de gravar o et mate, maricó", va dir un dels atacants a la víctima abans de pegar-li un colp de puny al rostre. Les explicacions de Samuel i les amigues no van servir de res. Segons el testimoni de les xiques, que arrepleguen diversos diaris, minuts després, l'atacant va tornar amb dotze persones més que acabarien matant a colps el xic entre crits de "maricó de merda".

Una imatge de la concentració a València
Una imatge de la concentració a València / Amparo Fernández

Durant la concentració a Castelló de la Plana, la presidenta de Castelló LGTBI Pastora de Florencia ha dit en declaracions a À Punt Notícies que aquest assassinat arriba en la setmana de l’orgull i en un moment en què “ens hem de fer visibles perquè continua molestant. No hi ha dret a tant de delicte d’odi”. 

Les concentracions a la Comunitat Valenciana, amb el lema 'Justícia per a Samuel', s'han produït també a Alacant, Alcoi, Burjassot, Crevillent, Elx, Gandia, Santa Pola, València i Xàtiva.

Concentració a la plaça de l'Ajuntament de València
Concentració a la plaça de l'Ajuntament de València / À Punt Notícies

També et pot interessar

stats