Càrregues policials i una detenció en la protesta a Madrid contra la pallissa mortal a Samuel Luiz

Interior desmenteix que s'hagen produït detencions i assegura que encara no es descarta cap hipòtesi

Agents de la Policia Nacional carreguen contra els manifestants a Madrid
Agents de la Policia Nacional carreguen contra els manifestants a Madrid / Javier López (Efe)

Madrid ha sigut l'excepció a les concentracions, majoritàriament pacífiques, de condemna al conjunt de l'Estat per la pallissa mortal de trets homòfobs al jove Samuel Luiz.

Al barri d'Argüelles es produïren enfrontaments entre els manifestants i la Policia Nacional en la recta final de la protesta. La delegació del govern ha informat del llançament d'objectes i algunes destrosses de mobiliari urbà que han motivat la detenció d'una persona.

Les imatges d'agents de la Policia Nacional carregant contra els manifestants han motivat la protesta dels dirigents de la formació Més País, el líder de la qual, Íñigo Errejón, ha anunciat que demanarà explicacions al govern espanyol per la "desproporcionada" acció policial.

Les principals ciutats d'Espanya acolliren aquest dilluns protestes sota el lema "Justícia per a Samuel" per a condemnar la mort a colps de l'infermer de 24 anys. A la concentració de la Corunya, on es va produir l'homicidi, la multitud ha fet costat a les amigues que acompanyaven el jove en el moment de l'agressió. A la Comunitat Valenciana milers de persones s'han sumat a les concentracions convocades a València, Castelló, Alacant, Alcoi, Burjassot, Crevillent, Elx, Gandia i Santa Pola.

La Policia Nacional manté oberta la investigació sobre el crim que ha merescut la condemna del president del govern espanyol, que l'ha qualificat d'un "acte brutal i despietat".

Els agents continuen revisant les càmeres de seguretat i interrogant testimonis però no s'ha practicat cap detenció tot i que inicialment es va informar per error de tretze. Els investigadors no descarten encara cap hipòtesi, "ni el delicte d'odi ni qualsevol altre", segons ha informat el ministre de l'Interior Fernando Grande-Marlaska, tot i que l'entorn de la víctima parla obertament d'un crim homòfob. La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, l'ha qualificat ja de "crim d'odi".

Les amigues de la víctima asseguren que el van apallissar al crit de "maricó de merda" després que un grup de joves els acusara d'estar-los gravant quan en realitat feien una videocridada. "Deixa de gravar, maricó", li va dir un desconegut a Samuel abans de pegar-li un colp de puny quan la víctima intentava explicar-li que s'havia enganyat, han relatat les xiques. Minuts després la mateixa persona tornava amb una dotzena més, els quals mataren a colps el jove de 24 anys.

També et pot interessar

stats