Dos joves denuncien una agressió homòfoba a València

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives està assistint-los jurídicament i psicològicament

Denuncien agressió homòfoba València

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives està assistint jurídicament i psicològicament, a través del Servei Orienta, dos joves de 21 anys que han denunciat una agressió homòfoba que patiren aquest dissabte a l'Avinguda Blasco Ibañez, segons ha avançat lamarea.com. Precisament fa una setmana, un menor d’edat va denunciar una agressió homòfoba en una zona pròxima on s’haurien produït els fets.

Alejandro, un dels joves amb qui À Punt NTC ha contactat, ha relatat que l’agressió es va produir després que un grup de joves se’ls va acostar preguntant-los si portaven diners. Alejandro va respondre: “Diners, no en tinc, però tinc un bon cul”. Segons ha explicat, la seua resposta va provocar l’ofensa dels agressors en veure que ell era homosexual.

El jove relata insults homòfobs que van derivar en una agressió cap a ell i el seu amic, Toni, per part d’un grup de 10 persones. Alejandro denuncia colps al cap, blaüres al cos i els llavis unflats. També, que li han furtat el telèfon mòbil.

Tot i que encara no ha presentat cap denúncia, aquest dimarts té previst reunir-se amb els advocats d’Orienta, que l’informaran de les mesures que els joves poden dur a terme i, previsiblement, la interposarà aquest dimecres.

La notícia d’aquesta agressió arriba en una setmana marcada per la mort d’un jove a la Corunya, presumptament víctima d’una altra agressió homòfoba. Aquest dilluns, ciutats de tot l’estat espanyol van organitzar concentracions en rebuig a les agressions LGTBI-fòbiques. 

Les persones víctimes de discriminació i delictes d’odi per LGTBI-fòbia, així com les víctimes de violència intragènere, poden sol·licitar ajuda en el servei Orienta, en el telèfon gratuït 900.101.015.

També et pot interessar

stats