Un menor denuncia una nova agressió homòfoba a València

Al xic, de 17 anys, el van apallissar quan caminava agafat de la mà d’un altre xic per la zona universitària

Rostre del jove agredit la passada nit de Sant Joan a València per la seua condició sexual
Rostre del jove agredit la Nit de Sant Joan a València per la seua condició sexual

La intolerància cap a la diversitat sexual deixa una nova víctima a València. Es tracta d’un jove de 17 anys que la Nit de Sant Joan va patir una agressió, que l’ha deixat amb la cella cosida i nombrosos colps al cos. El xic va ser insultat i brutalment colpejat quan anava caminant per la zona universitària de València agafat de la mà d’un amic. 

El jove travessava la plaça d’Hondures cap a la una de la matinada. Anava agafat de la mà d’un amic amb qui tornava de sopar quan va sentir crits insultants amb referències a la seua condició sexual. Els colps van vindre als pocs segons. Va rebre una forta punyada ala cara i nombrosos puntellons per tot el cos quan va caure a terra. 

Com a conseqüència de la pallissa, al menor li van haver de donar un punt ala cella i té nombroses blaüres per tot el cos, des de la cara fins les costelles o els malucs. El seu company va poder fugir i, encara que unes amigues van telefonar ràpidament a la policia, quan els agents van arribar a la plaça d’Hondures els agressors ja havien fugit. 

"Després diem que no hi ha homofòbia"

El xic, que va denunciar aquesta agressió homòfoba en les xarxes socials, ha confirmat els fets a À Punt, però ha preferit no fer valoracions per a preservar la seua integritat. Les fotos del seu rostre amb sang, després dels colps, anava acompanyat d’un text breu en què feia referència al Dia de l’Orgull i les nombroses activitats que s’estan fent per a sensibilitzar la societat: “Haver de patir això per ser com soc quan és el mes de l'Orgull… després diem que no hi ha homofòbia”, afirmava en Twitter.

El seu cas s’ha fet viral i nombrosos representants públics han condemnat els fets. Un d’ells, l’alcalde de València, Joan Ribó, que qualificava de “repugnant” i “covard” el fet d’agredir algú per la seua orientació sexual. 

La síndica de Podem, Pilar Lima, també lamentava els fets. “Colpejar per estimar a qui estimes i mostrar afecte no té cabuda en el món construïm lliure d’odi” ha afirmat. 

L’Observatori per a la LGTBofòbia de la Comunitat Valenciana també ha condemnat els fets. 

També et pot interessar

stats