La Fiscalia de Delictes d'Odi investiga un nou grup ultra per presumptes accions homòfobes a València

Bastión Frontal, nova formació d'extrema dreta de creació recent i d'origen madrileny, va celebrar una assemblea a la ciutat en el seu procés d'expansió per l'Estat

Membres i simpatitzants de Bastion Ultra posen després de la reunió a València
Membres i simpatitzants de Bastión Ultra posen després de la reunió a València / À Punt NTC

La Fiscalia de Delictes d'Odi investiga el grup ultra Bastión Frontal per accions homòfobes a València, entre les quals hi ha una presumpta agressió, segons ha pogut confirmar À Punt.

Aquesta organització d'extrema dreta, de creació recent i d'origen madrileny, va organitzar una assemblea a València el passat 10 de juliol, a fi de captar socis i consolidar una estructura a la ciutat, un fet que ha motivat l'obertura d'una investigació policial.

El grup ultra va reunir una trentena de persones en un local del barri de Russafa després d'una intensa campanya mitjançant cartells i en les xarxes socials, amb missatges contra la "catalanització que pateix València" i amb menció directa a Compromís i la CUP.

La Plataforma per Russafa, que agrupa els veïns i comerciants del barri, assegura que la presència del grup ultra al barri ha sigut puntual, i acusen els organitzadors d'haver enganyat el propietari del local sobre els motius de la reunió a fi d'aconseguir l'arrendament.

Pegada de cartells del grup ultra per a promocionar la visita a València
Pegada de cartells del grup ultra per a promocionar la visita a València / À Punt NTC

Les noves diligències de la Fiscalia de Delictes d'Odi han fet augmentar la preocupació entre les persones homosexuals de la ciutat, després que en les últimes setmanes hagen transcendit almenys dues agressions de caràcter homofòb.

Bastión Frontal, que va nàixer l'any passat durant la pandèmia, està duent una campanya d'implantació al conjunt de l'Estat. Acumula vora 6.000 seguidors en Twitter, el seu principal canal de difusió, des d'on apel·la a la classe treballadora i a "la joventut nacionalista combativa" amb missatges recurrents contra les persones migrants o el col·lectiu LGTBI. Catalunya i el Marroc són altres de les fixacions d'aquest nou grup ultra, que es promociona amb l'eslògan "créixer, obeir, combatre". Instagram ha suspés dues vegades el compte del grup per incomplir la política de la plataforma.

També et pot interessar

stats