Les telefonades al 112 del col·lectiu LGTBI creixen un 36% el 2020

El servei d’emergències atén fins a un 20% de casos d’intents de suïcidi de menors de 25 anys per la seua orientació sexoafectiva

Concentració en rebuig de les agressions LGTBfòbiques convocada a l'Ajuntament de València
Concentració en rebuig de les agressions LGTBfòbiques convocada a l'Ajuntament de València / À Punt NTC

El telèfon d'emergències 112 de la Generalitat ha atés a 193 víctimes d’atacs LGTBIfòbics entre 2018 i juliol de 2021. Un 41% van ser casos d’homofòbia i un altre 41% correspon a atacs transfobs, mentre que un 11% van ser atacs lesbofobs.

L'any 2020 es van atendre 64 persones, un 36,1% més respecte als dos anys anteriors, on es van ajudar 46 i 47 persones, respectivament. En el primer semestre de 2021 es manté la tendència a l'alça, ja que fins al moment s'han atés 36 telefonades.

Segons informa la Generalitat, el 80% corresponen a agressions, baralles o amenaces. L'altre 20% han sigut 38 intents de suïcidi o crisi per haver manifestat l'orientació sexoafectiva. En el 64% dels casos, els que volien acabar amb la seua vida tenia menys de 25 anys. 

Aquestes dades se saben un dia després del segon atac homòfob en menys d’una setmana a la ciutat de València, després que el passat 24 de juny, un menor va rebre una pallissa per agafar un altre xic de la mà i una setmana després de l’assassinat de Samuel Liaz pel qual hi ha tres homes detinguts.

Aquest diumenge Orgull Crític ha convocat una concentració de rebuig contra aquestes agressions i la repressió policial a la plaça de l’Ajuntament de València. La protesta s'emmarca en una convocatòria estatal al llarg del cap de setmana, a ciutats com la Corunya, Bilbao, Barcelona o Sevilla.

També et pot interessar

stats