Com ventilar la casa correctament per a un dinar o sopar de Nadal?

Les veus expertes recomanen ventilació creuada constant i complementar-la amb la resta de mesures de seguretat

Consells per a ventilar correctament una casa o una habitació / À Punt NTC

La principal via de transmissió del coronavirus es produeix a través dels aerosols, per això totes les veus expertes coincideixen en la importància de seguir complint les mesures sanitàries.

Quan una persona canta en un espai tancat genera unes 25.000 gotes que es queden suspeses en l’aire si no hi ha una correcta ventilació i, de cara als sopars i dinars de Nadal, on ens haurem de llevar la mascareta per a beure i menjar, és molt important ventilar bé l’estança on gaudirem de l’àpat.

Per evitar que els aerosols de tota la família s’acumulen a l’aire de l’habitació, és important fer una adequada ventilació creuada, assegura el catedràtic de Química i expert en aerosols, Vicente Esteve. Per a fer-ho només cal obrir finestres que estiguen en parets oposades perquè es genere un corrent d’aire, de manera que entre aire de l’exterior per una de les finestres i puga eixir per l’altra, indica. 

Pel que fa al temps, Esteve recomana que la ventilació siga constant durant la trobada, és a dir, que les finestres o les portes estiguen obertes tot el temps, encara que siga només un poc, perquè l’aire no deixe mai de circular i renovar-se.  

També és important que ventilem la casa o l’estança on anem a sopar o dinar abans que arriben els nostres convidats i convidades, i també després que se’n vagen, no només durant la seua estada a casa, puntualitza l’expert. 

Una recomanació extra per a qui s’ocupe de l’elaboració del menú: és recomanable dur la mascareta posada mentre es cuina, per a previndre que els aerosols que expulsem amb la respiració acaben per tot arreu. 

Per últim, cal recordar que la ventilació complementa a les mesures de seguretat que ja coneixem com la mascareta, la higiene de mans i la distància social sempre que siga possible. Tot per a poder gaudir d'uns dinars i sopars de Nadal segurs.

També et pot interessar

stats