El veïnat d'Espadella, fart de les destrosses que ocasionen les cabres hispàniques

El consistori ha demanat a la societat de caçadors que controle els exemplars del vedat de caça

Fragment de les cabres hispàniques que campen pels carrers d'Espadella / À Punt NTC

El veïnat d'Espadella, a la comarca de l'Alt Millars, diu estar fart de les destrosses que ocasionen les cabres hispàniques que a la nit campen pels carrers del poble. Aquests animals salvatges s'han acostumat a buscar aliment en els arbres i les plantes del municipi i els horts de la rodalia. 

En fer-se de nit les diverses famílies de cabres hispàniques baixen des de la població per a alimentar-se i beure de forma fàcil. És un patró de comportament que no només ocorre en la localitat, sinó en altres pobles de les comarques del nord on el despoblament és un fet.

En les darreres setmanes s'han estat alimentant en el jardí botànic. Han arribat a trencar el reg per degoteig de la instal·lació. El consistori ha adreçat una queixa formal al Club de Caça d'Espadella, a la qual considera responsable del vedat de caça i la seua fauna. Però ells es defensen: “Nosaltres responem a allò que ens diu Medi Ambient, que ens indica on podem caçar”, assegura el president de l’associació, Vicente Silvestre. 

A Fernando Bayó, veí d’Espadella, les cabres li estan causant problemes cada dia en els fruiters de la seua finca. Té diversos cavalls i preocupació perquè algunes cabres tenen ronya. “He pres fotografies, que ja he enviat als caçadors i al Seprona. Si hi ha sarna, els animals es rasquen als arbres o les transmeten als cavalls”, lamenta.  El consistori demana una solució als caçadors i el club de caçadors a la Conselleria de Medi Ambient mentre les cabres visiten quasi cada nit Espadella per a alimentar-se.

També et pot interessar

stats