Creix la població de cabres munteses als voltants d’Alberic

L'Ajuntament ha notificat a la Conselleria d'Agricultura la seua presència pel perill que comporta que pasturen per les carreteres de la zona

Imatge d'arxiu de les cabres monteses als voltants d'Alberic / À Punt NTC

Un grup de cabres munteses van causar dilluns dos accidents de trànsit a Alberic, a la Ribera Alta. Aquests animals eren difícils de veure a prop de les ciutats, però ara se'n troben sovint, de manera semblant als porcs senglars. Dos dies després continuen pastant pels voltants de l'A-7. En vista de l’augment de la població d’aquests animals, l'Ajuntament d'Alberic ja ha notificat a la Conselleria d'Agricultura la seua presència pel perill que comporta que pasturen per les carreteres de la zona.

Tot apunta que els animals venen des de les serres pròximes a Antella, Gavarda i Tous i travessen l’autovia A-7 per a arribar a poblacions com Alberic, Benimuslem o Massalavés. Dilluns els van veure al voltant de les sis de la vesprada quan travessaven la carretera i s'acostaven al centre urbà d’Alberic. “Van vindre, van passejar i van anar darrere d’ells”, assegura l’alcalde d’Alberic, Toño Carratalá. 

De fet, van causar un accident a la carretera que va de Benimuslem a Alzira poc després. A les huit i mitja els animals tornaren a travessar l'A-7 de camí a sa casa quan es van topar amb un altre turisme. Afortunadament, només hi hagué dos ferits lleus.

A pocs quilòmetres d’on va tindre lloc l’accident, a prop de la Séquia Real del Xúquer és habitual veure les cabres munteses, que s’acosten al restaurant, a l’hotel i a la carretera. Un perill tant per a aquests animals salvatges, com per als conductors. Es desconeix el motiu d’aquesta migració. Alguns diuen que estan desorientades per la calor, mentre que altres mantenen que buscant brots més tendres dels tarongers. 

També et pot interessar

stats