Les cabres envaeixen Cortes de Pallars

Des de l’estiu un grapat d’aquests animals campen tranquil·lament pel municipi, pugen a les teulades i arrasen els cultius

Cabres salvatges es passegen tranquil·lament per Cortes de Pallars / À Punt NTC

Visitants inesperats a Cortes de Pallars. Les cabres salvatges que arriben de la reserva de caça de la Muela de Cortes es passegen tranquil·lament pels terrats i els carres del poble. El veïnat assegura que s'han convertit en una plaga i comencen a estar farts de la seua presència. 

Les cabres arriben de la reserva natural de la Muela de Cortes i, des d’aquest estiu, han envaït el poble: se'n pugen a les teulades i els cotxes i es mengen totes les plantes que troben, conta l’alcalde, David Gras.

Les moreres de la plaça de l’Ajuntament estan destrossades perquè els animalets se'n pugen als cotxes i es mengen les fulles més baixes, conta Gras. “No els fan por els cotxes ni la gent, s’hi han acostumat”.

El veïnat de Cortes també pateix les conseqüències de la invasió: no poden tindre plantes a casa perquè se les mengen i és tan gran la població de cabres que han arrasat els conreus que envolten el municipi, asseguren. “No podem sembrar cap hort i les oliveres són un desastre”, lamenta Vicente Pardo, veí de la localitat. 

Cortesans i cortesanes poc poden fer. Per això demanen ajuda a la Conselleria de Medi Ambient i Transició Ecològica. “Necessitem alguna solució per a controlar aquesta plaga”, assegura l’alcalde. 

També et pot interessar

stats