El veïnat de Castelló protesta amb una casserolada contra la mala qualitat de l'aire

La plataforma Frenem la Contaminació ha organitzat aquest dissabte, Dia Mundial del Medi Ambient, una casserolada al Grau de Castelló per a demanar controls exhaustius de la qualitat de l'aire als polígons industrials

El veïnat d'Almassora i el Grau de Castelló protesta contra la contaminació de l'aire
El veïnat d'Almassora i el Grau de Castelló protesta contra la contaminació de l'aire / À Punt

Aquest dissabte se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient. Aprofitant la data, la plataforma Frenem la Contaminació ha organitzat una casserolada a les 12:00 a la Tinença del Grau, a la qual ha animat a acudir a tots els veïns, veïnes, entitats i associacions del Grau, Castelló de la Plana i Almassora per a exigir als polítics i les administracions que posen fi a les males pràctiques respecte al medi ambient de les empreses que operen al polígon industrial El Serrallo i PortCastelló. 

"El que demanem amb la casserolada principalment és que l'estudi de la qualitat de l'aire que es va aprovar en l'Acord de Fadrell el 2019, però que fa uns 10 anys que s'està gestant, siga una realitat", explica Xavi Aragó, portaveu de la plataforma. "Es va anunciar, es va prometre, i inclús s'ha fet un estudi preliminar, però passen els mesos i el projecte no es du avant. Per això, els veïns i veïnes del Grau i d'Almassora ens hem cansat i volem fer aquesta mostra de protesta."

La plataforma Frenem la Contaminació ha organitzat la casserolada pel Dia del Medi Ambient
La plataforma Frenem la Contaminació ha organitzat la casserolada pel Dia del Medi Ambient / À Punt

Una població que fa anys que sofreix les conseqüències d'emissions atmosfèriques i d'olors a hidrocarburs i químics en forma de malestar, dolor de cap o picor d'ulls entre d'altres, "i eixa és tan sols la part que veiem, però també hi poden haver altres repercussions en la salut a llarg termini", afirma Aragó.

Dins de les reivindicacions de la casserolada també es demana que es posen en pràctica altres mesures aprovades, com l'estació de mesurament fixa al nucli urbà del Grau, panells informatius amb l'índex de qualitat d'aire a temps real i una informació transparent per part de les entitats públiques, raó per la qual requereixen que l'estudi siga detallat i independent de les empreses que operen al polígon.

També et pot interessar

stats