La UE acorda reduir les emissions dels gasos contaminants quasi a la meitat per al 2030

Els països membres tanquen un acord polític provisional per a avançar cap a una Europa climàticament neutra per al 2050

VÍDEO | Nou rècord d’emissions dels gasos contaminants que causen l’efecte hivernacle
Els integrants de la UE s'han compromés a reduir les emissions contaminants un 55% en les pròximes dues dècades

Els països europeus integrats en la Unió Europea s’han compromés a reduir "almenys un 55%" les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle per al 2030. La reducció és respecte al 1990. Es tracta d’un acord polític provisional, que estableix com a llei l'objectiu d'una Unió Europea climàticament neutra per al 2050.

"Estem molt contents amb l'acord provisional aconseguit. La llei climàtica europea és 'la llei de les lleis', que estableix el marc per a la legislació de la UE relacionada amb el clima durant els pròxims 30 anys", ha expressat en un comunicat el ministre portugués de Medi Ambient i Acció Climàtica, João Pedro Matos Fernandes, el país que ara ocupa la presidència de la Unió Europea.

Un acord d’aquestes característiques és fonamental per a avançar cap a la llei del clima i permet a la Unió Europea, entre altres coses, acudir a la cimera virtual que ha convocat el president dels Estats Units, Joe Biden, per a aquest dijous amb un amb un reforçat missatge d'ambició mediambiental. 

Durant els últims cinc anys, les mobilitzacions pel clima han anat tenint més protagonisme en l’esfera pública. Aquest fet, unit a l'arribada de Biden a la Casa Blanca, que ha significat el retorn dels Estats Units a l'Acord pel Clima, han reactivat els compromisos de la Unió Europea amb el canvi climàtic. 

També et pot interessar

stats