València arriba aquest dilluns al pic de l’episodi de calor i superarà els 30 graus

Aquest diumenge els termòmetres ja van marcar 31 graus a Xàtiva, 30,3 a Sagunt, 30,3 a Torís i 30,2 a Oriola

Les falles comencen a prendre la ciutat de València
Les falles comencen a prendre la ciutat de València / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

Les temperatures es disparen aquest dilluns, quan s’arribarà al pic de l’episodi de calor de tres dies que es viu a la Comunitat Valenciana des de dissabte. La ciutat va marcar oficialment aquest diumenge els 29,3 graus, però va arribar als 30 en alguns barris i en concret a la plaça de l’Ajuntament, des d’on es disparen les mascletaes. 

No obstant això, serà aquest dilluns quan es preveu que se supere aquesta marca a la ciutat, unes temperatures que no es donaven en la primera quinzena de març des del 1869. En aquest sentit, les temperatures de març se situen 10 graus per damunt de l’habitual, que són uns 20 graus.

Diumenge van ser diverses les poblacions valencianes on ja es van superar els 30 graus. Segons AEMET, els termòmetres van marcar 31 graus a Xàtiva, 30,3 a Sagunt, 30,3 a Torís i 30,2 a Oriola.

Vorejant els 30 graus van estar Llíria (29,8), Elx (29,6), Rojals (29,5), Xelva (29,1) i Castelló de la Plana, que va marcar 28,5 graus. Dissabte, primer dia de Magdalena, la capital de la Plana va marcar rècord tant de temperatura màxima (30,8) com de mínima (19,3) en un mes de març.

A partir de dimarts, la previsió és que les temperatures començaran a baixar, un descens que serà molt notable al nord. El vent de mestral bufarà fort fins a migdia i al llarg de la jornada augmentaran els núvols alts i mitjans. Dimecres i dijous lluirà el sol, però a partir de divendres els núvols baixos augmentaran i la probabilitat de ruixats també ho farà a partir de dissabte.

També et pot interessar

stats