30,8 °C: Castelló de la Plana registra la temperatura més alta d’un mes de març

La temperatura mitjana a la ciutat ha sigut de 25,1 °C, equivalent a un 5 de juliol

Imatge de la mascletà celebrada aquest dissabte a Castelló de la Plana
Imatge de la imposició del mocador gegant a Tombatossals aquest dissabte a Castelló de la Plana / Ajuntament de Castelló de la Plana
11 de març 2023 - 12:06 Actualitzat: 11 de març 2023 - 20:40

Castelló de la Plana ha registrat les temperatures màxima i mínima més altes d'un mes de març des que es tenen registres. El mercuri a la capital de la Plana Alta ha arribat a 30,8 °C, un fet inusual, amb una mitjana de 25,1 °C, equivalent a un 5 de juliol. A més, la ciutat ha viscut una nit tropical, amb una temperatura mínima de 19,4 °C, registrada a l'observatori provincial d'Almassora, i que no ha baixat de 20 °C en alguns barris, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

AEMET ha assenyalat que, des que es registren dades a la ciutat (maig del 1911), no es té constància d'una nit tan càlida com la de divendres a dissabte entre els mesos de gener i març. La nit més càlida entre gener i març fins ara –en les dues ubicacions de l'IES Ribalta i Almassora de l'observatori de Castelló– havia sigut la del 21 de març del 2001, amb una mínima de 19 °C.

Tampoc és molt freqüent trobar una mínima com la d'anit el mes d'abril a Castelló de la Plana, la qual cosa dona idea de l'excepcionalitat del registre. De fet, només les nits del 21 i 22 d'abril del 1945 (amb 19,8 °C i 20,5 °C, respectivament) van ser més càlides que anit.

El ponent farà que aquest primer cap de setmana plenament magdalener els ventalls i la mànega curta siguen els protagonistes. S’espera que el termòmetre supere fins i tot els 30 °C aquest dissabte i els 25 °C aquest diumenge a Castelló de la Plana. A més d’extremar les precaucions en els actes massius, com les mascletaes, caldrà protegir-se del sol per a evitar desmais o malestar i hidratar-se bé.

També et pot interessar

stats