Els concerts de Falles tornen a l'Albereda de València aquest divendres amb huit hores de música en directe

Un total de dèsset grups tocaran durant els dos dies, entre els quals hi ha una àmplia representació de bandes que canten en valencià

Imatge d'arxiu d'un concert de Falles
Imatge d'arxiu d'un concert de Falles / Amstel (Europa Press)

Els concerts de Falles tornen aquest divendres 10 de març i dissabte 11 al passeig de l'Albereda de València amb dues jornades de huit hores de música en viu cadascuna, amb un cartell de dèsset grups durant els dos dies, entre els quals hi ha una àmplia representació de bandes que canten en valencià.

Les portes s'obriran a les 18:00 hores cada dia i només es podrà accedir a l'altura del pont de l'Exposició. L'Ajuntament posarà en marxa un dispositiu especial de seguretat i neteja amb motiu de l'espectacle. El recinte s'estén des de l'inici del passeig de l'Albereda, on està localitzat l'escenari, d'esquena als Vivers, fins al pont de l'Exposició, on estan les portes d'accés, que obriran a les sis de la vesprada i tancaran a les tres de la matinada, segons ha detallat el consistori.

Els concerts compten amb un aforament màxim de 15.000 persones per a cada jornada. Un terç de les entrades (5.000) s'han repartit de manera gratuïta a través d'un sorteig públic de l'Ajuntament de València, en el qual es van inscriure més de 14.000 persones; la resta de les entrades, també debades, han estat repartides per Amstel com a empresa col·laboradora.

El variat cartell d'aquest divendres

Aquest divendres actuaran grups com Fangoria, Miss Caffeina, La Habitació Roja, Nancys Rubias o Chimo Bayo. El dissabte serà el torn dels valencians Zoo i La Fúmiga i el duo compost per Carlos Areces i Anníbal Gómez DJ.

Tania Bayo i Marien Baker seran les primeres a actuar el divendres, seguides pel grup de l'Eliana La Habitació Roja, un dels plats forts del primer dia dels concerts de Falles. El tercer a entrar a escena serà Fat Gordon, qui donarà el relleu a Miss Caffeina, referent de l'escena indie pop-rock d'Espanya dels últims anys.

Continuaran La Lusi i Nancys Rubias, el grup liderat per Mario Vaquerizo. A continuació, el públic podrà vibrar amb Alaska i Nacho Canut, alma mater de Fangoria, i Chimo Bayo, figura clau del tecno espanyol de la dècada dels noranta.

Ja el dissabte, Salva Gómez, Víctor Pérez, Colomet, Pupil·les i Nonai Sound, en aquest orde, obriran la jornada de concerts. Prepararan el terreny a Zoo, el grup de Gandia que ompli recintes musicals a Madrid i Barcelona i que s'ha convertit en referent de la música en valencià. Lauder DJ prosseguirà el festival i donarà pas a la Fúmiga, un altre dels grans representants de l'escena valenciana. Com a colofó, la festa, l'humor i el ball estaran assegurats amb Carlos Areces i Aníbal Gómez DJ, els components d'Ojete Calor.

També et pot interessar

stats