L’oratge de la Magdalena: ventall i ombra per a començar

El ponent dispararà el mercuri dissabte i la Cavalcada del Pregó transcorrerà amb temperatures insòlites per al març. Diumenge, la calor deixarà una treva als romeus

La romeria de les Canyes transcorrerà en un ambient agradable, allunyat de les altes temperatures que es preveuen per a la Cavalcada del Pregó
La romeria de les Canyes transcorrerà en un ambient agradable, allunyat de les altes temperatures que es preveuen per a la Cavalcada del Pregó / À Punt NTC

Castelló de la Plana tindrà un inici de la Magdalena històric, almenys pel que fa a les temperatures. El ponent farà entrar la ciutat, en la setmana gran de les festes, a més de 30 graus, de manera que caldrà buscar l’ombra per a seguir la Cavalcada del Pregó. Diumenge, el mercuri donarà un respir als romeus de la romeria de les Canyes, que podran fer el recorregut amb temperatures més suaus i l’alleujament de la brisa.

A diferència d’altres anys, en què l’acte que inicia la festa s’ha seguit amb jaqueta, enguany la Cavalcada del Pregó, prevista per a les quatre de la vesprada, comptarà amb un ambient molt calorós, més propi del mes de juny que no del final de l’hivern. Dissabte és molt probable que en les hores centrals del dia s’assolisquen als 30 graus a la ciutat, fins i tot que s’arribe puntualment als 32 graus en les hores centrals del dia.

Es tracta d’una temperatura històrica en aquestes dates. De fet, Castelló de la Plana només ha superat els 30 graus al març en una ocasió. Els 30 graus de dissabte faran que fins i tot s’agraïsca el pas de núvols que, en algun moment, podrà donar una treva momentània al sol.

De fet, caldrà anar amb compte en la mascletà inaugural de les festes, que dispararà la pirotècnica Pibierzo al migdia, perquè l’exposició continuada al sol podria causar marejos, com va passar aquest dimecres a València, quan es va atendre vora un centenar de persones a causa de les altes temperatures. Els que esperen la disparada inaugural de les festes una bona estona, hauran d’hidratar-se bé i protegir-se del sol per a evitar problemes.

Ja de nit, l’enfarolada del Fadrí i la desfilada de gaiates podrà seguir-se pràcticament sense jaqueta. Aleshores, el ponent encara que continuarà bufant, perdrà força, i deixarà un ambient agradable, de 22 graus.

Esmorzar a 20 graus i amb brisa

L’endemà, quan l’oratge es converteix en un element indispensable per a la romeria de les Canyes, aquest farà costat als romeus. A primeres hores del matí, coincidint amb el repartiment de les canyes i la primera part del recorregut que rememora el naixement de la ciutat, tampoc caldrà molta roba d'abrigar. Es preveuen vora 15 graus a Castelló de la Plana i el vent afluixarà respecte a dissabte.

Ja iniciat el camí, la temperatura serà agradable a mesura que passe el dia. De fet, els romeus podran esmorzar els ximos i les figues albardades a vora vint graus de temperatura. Es preveu que les màximes de la jornada es queden entre els 22 i els 25 graus, que unides a l’absència de núvols, deixarà una jornada molt agradable als voltants de l’ermita. 

També et pot interessar

stats