Atenen 102 persones en la mascletà de València, 91 d’elles per lipotímia

L’augment de marejos i desmais coincideixen amb la pujada de les temperatures, que aquest diumenge han arribat a 30 graus a la ciutat

La Creu Roja auxilia una persona que necessitava atenció mèdica
La Creu Roja auxilia una persona que necessitava atenció mèdica / Creu Roja València

Augmenten el nombre d'intervencions sanitàries en les mascletaes. La d'aquest diumenge, que ha disparat la pirotècnia Mediterráneo, ha deixat un total de 102 persones ateses, 91 d'elles per lipotímia, set per ansietat, dues per contusions, una per cremades i una altra per ferides. Segons el balanç de la Creu Roja, de les persones ateses per lipotímia, 74 eren homes i 17 dones.

Per a socórrer els afectats s'han mobilitzat tres ambulàncies SVB i tres SVA, junt amb tres vehicles de transport i un altre de coordinació i han treballat 72 persones, 49 d'elles socorristes, dotze tècnics en emergències sanitàries (TES), cinc infermeres, tres metges i tres coordinadors.

Els cada vegada més nombrosos casos de lipotímia coincideixen amb l'augment de les temperatures. Encara que aquest diumenge han baixat en comparació amb dissabte, el mercuri al Cap i Casal ha marcat oficialment 29,3 graus, encara que en alguns barris, concretament a la plaça de l’Ajuntament, han arribat a 30. 

Unes temperatures d’estiu en ple març que continuaran, ja que serà demà quan s’arribe al pic de l’episodi de calor que va començar aquest dissabte.

Pirotècnia Mediterráneo deixa el públic bocabadat amb una potent mascletà vertical

Els milers de persones que han acudit aquest diumenge a la plaça de l'Ajuntament han pogut gaudir del potent espectacle que ha oferit la pirotècnia Mediterráneo, una mascletà composta per peces de gran calibre, amb un doble terratrémol muntat de manera vertical en dos pisos i un bombardeig final d'efectes digitals, que ha deixat al públic exultant.

En acabar, Toni Garcia, gerent de la firma, ha explicat que tenien la intenció que "aquesta mascletà quede gravada en algun racó d'alguna ment de tota la gent que ha vingut a la plaça". Mediterráneo, visitants assidus de les Falles des del 2016, són també els encarregats de disparar el 18 de març l'espectacle de llums de la Nit del Foc.

També et pot interessar

stats