Una trentena de sancions per incomplir les normes dels bous al carrer

La majoria de les multes, que van des dels 300 fins als 6.000 euros, són per la presència de menors o persones “no aptes” en els recintes taurins

Bous al carrer a les festes de Nules el passat mes d'agost / Ajuntament de Nules
Un espectacle taurí de Nules, en una imatge d'arxiu / Ajuntament de Nules

La Conselleria de Justícia ha obert enguany una trentena d’expedients sancionadors per infracció de la normativa dels festejos taurins tradicionals, entre els quals es troben els bous al carrer. La majoria d’aquestes sancions són per la presència de menors o persones "no aptes" en el recinte i suposen el doble de les multes imposades el 2019.  

De totes aquestes sancions, només dos o tres es deriven de l’organització de capejades i una altra per no haver-hi cap metge al recinte, segons han concretat des de la Conselleria de Justícia, responsable del control d’espectacles taurins.

Els expedients sancionadors, que es dirigeixen contra particulars —adults o pares de menors—, penyes i ajuntaments —si actuen com a organitzadors de l'espectacle— podrien derivar en sancions que van des dels 300 als 6.000 euros de multa. Justícia no ha concretat quins són els festejos o les poblacions sancionades.

Quan s'inicia cada expedient sancionador es proposa una sanció, que pot veure’s reduïda si es paga prompte. No obstant això, aquest no ha sigut el cas de cap dels expedients tramitats.

Aquesta trentena de propostes de sanció són el doble de les imposades el 2019, encara que percentualment es correspon amb la xifra de festejos, ja que enguany, amb prop de 13.000 celebracions, s'han duplicat els 7.600 celebrats fa tres anys.

Enguany, han mort huit persones i més de 300 han resultat ferides en celebracions de bous al carrer en diferents municipis de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats