Defén els bous al carrer a pesar d'haver sigut cornejat: "Si t'agafa el bou, és o vida o mort"

Santiago, veí de Puçol que ha experimentat que el bou l'agafe, ha defés la festa dels bous al carrer per damunt de tot en el programa Zoom

Santiago no té por de la mort a mans d'un bou / À Punt Mèdia

"L'animal és brau. I el que vol festa ja sap el que hi ha. I si t'agafa el bou, és o vida o mort. Això és així". Així de contundent ha parlat Santiago, aquest veí de Puçol, de les festes dels bous al carrer. Ho ha fet davant les càmeres de Zoom, en el programa que l'equip ha dedicat als actes taurins.

Santiago, i com ell molt altre públic aficionat, no té por de la festa, com tampoc del risc ni de les conseqüències de participar-hi. Any rere any, el públic aficionat defén una celebració que forma part de la seua vida des que tenen memòria. Ell no té cap problema a mostrar els efectes de la cornada de fa uns anys.

"Tinc una cornada a l'altura de l'engonal. El que passa és que no em va afectar la femoral..., però tinc una cornada del bou. Bé, però el que es fica ja sap el que té. Això és com tot".

L'espai d'investigació d'À Punt ha indagat en les raons de l'augment dels actes taurins aquest estiu, així com de l'increment dels morts i ferits. També ha analitzat el compliment estricte del reglament i els possibles canvis en aquesta tradició centenària, canvis per als quals moltes persones sembla no estar preparades.

Santiago mostra la cornada
Santiago mostra la cornada / À Punt Mèdia

També et pot interessar

stats