Dos nous ferits per cornades de bous a la Vall d’Alba i Albalat dels Sorells

La comissió consultiva de bous al carrer analitza aquest dilluns el preocupant augment d'incidències

L'Alcora és un dels municipis que tornarà a festejar els bous al carrer
Imatge d'arxiu de bous al carrer / À Punt NTC

En les últimes 24 hores, dues persones han resultat ferides per enganxades de bous en les festes de la Vall d’Alba (Plana Alta) i Albalat dels Sorells (Horta Nord).

En el primer dels casos, un home de 36 anys ha resultat ferit greu en patir una cornada que li ha afectat la pelvis durant els bous embolats de les festes patronals de la localitat de la Plana Alta.

La cornada va ocórrer cap a les 2:00 de la matinada d’aquest diumenge. Fonts sanitàries han informat À Punt Notícies que el ferit va reconéixer haver consumit alguna substància estupefaent. L'home va acudir pel seu propi peu al centre de salut de la localitat, on va ser atés d’urgència.

Segons relaten les mateixes fonts, “el protocol establert no va funcionar”, ja que cap de les tres ambulàncies del recinte destinades a atendre aquest tipus d’urgències va socórrer el ferit.

Per la seua banda, l’alcaldessa de la Vall d’Alba, Marta Barrachina, ha remarcat que es va respectar el protocol establert en tot moment i que la policia autonòmica va fer una acta favorable perquè no va registrar cap irregularitat.

El ferit va ser traslladat posteriorment a l'Hospital General de Castelló.

En el cas ocorregut a Albalat dels Sorells, aquest dissabte al voltant de les 20:00 hores, el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat va rebre un avís mitjançant el qual s’informava que un home havia sigut traslladat greu a l'Hospital Clínic de València per una enganxada durant les festes.

Aquests incidents s'han produït després que la Generalitat haja convocat per a aquest dilluns, de forma extraordinària, la comissió consultiva de festejos taurins tradicionals, la finalitat de la qual serà analitzar la situació i fer una proposta de recomanacions a les comissions festeres davant de l’increment d’incidències d’aquest estiu.

També et pot interessar

stats