Tavernes de la Valldigna decideix no autoritzar la solta de vaquetes a les festes majors

Els veïns i veïnes inicien una recollida de firmes i protesten al carrer contra aquesta decisió

Protesta a favor dels bous al carrer a Tavernes de la Valldigna / À Punt NTC

L'ajuntament de Tavernes de la Valldigna (la Safor), amb Compromís i PSPV al capdavant, ha decidit no autoritzar la solta de vaquetes a les festes majors promoguda per la Penya Taurina Bous a la Vall. L'alcalde del municipi, Sergi González, ha traslladat a la penya la decisió i, a pesar que tenen assumit que no podran realitzar aquesta solta de vaquetes, han convocat una concentració de protesta a les portes del consistori. Els últims actes taurins a les festes de Tavernes de la Valldigna es van celebrar el setembre del 2019 per la pandèmia. La decisió ha provocat una recollida de firmes i ja són 1.200 els veïns i veïnes que demanen a l'Ajuntament que recule en aquesta mesura.

Tavernes de la Valldigna té 17.000 habitants. Aquest dimecres s'ha concentrat un grup de veïns i membres de la penya taurina Bous a la Vall, que han dit no estar "gens contents" amb la mesura, ja que pretenen fer un esdeveniment "en una plaça tancada i privada". "L'única cosa que demanem és que ens ho signen i ens diguen que sí".

Així ho han expressat el president i la vicepresidenta de l'associació, Vicente Mejías i Rebeca Escribano, que han criticat que el consistori "ara de sobte diga que no perquè ha evolucionat". "Estem indignats per la reacció de l'ajuntament de no autoritzar una signatura per a fer un esdeveniment taurí sense maltractament animal". "No maltractem animals, a l'inrevés, cuidem d'ells", ha assegurat Mejías.

També et pot interessar

stats