Gabriela Bravo: "La prohibició dels bous al carrer no està damunt de la taula"

La consellera afirma que el PP incorre en una "greu contradicció" quan demana una comissió d'investigació sobre el tren del Caudiel i s'ha negat a obrir-ne una de semblant en els incendis de Castella i Lleó

Gabriela Bravo en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

La consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, creu que el Partit Popular incorre en una "contradicció greu" quan demana una comissió d'investigació sobre l'incident al tren de Caudiel en l'incendi de Begís.

Bravo ha recordat en Les notícies del matí que el PP s'ha negat a obrir una comissió semblant en el cas dels incendis de Castella i Lleó, en què van morir tres persones, "amb l'argument que el cas està judicialitzat i ací diuen el contrari i volen responsabilitats polítiques".

"No estan a l'altura de donar suport, jo no vaig rebre cap telefonada del PP durant els incendis, només acusacions i utilitzar una tragèdia per a desgastar", ha lamentat.

Sobre l'anàlisi de totes les decisions que es van prendre en aquest incendi, la consellera ha dit que està esperant l'informe definitiu que ha sol·licitat al PMA (Lloc de Comandament Avançat) "i ací és on s'haurà de respondre a totes les preguntes i també davant de l'autoritat judicial".

Al voltant del debat sobre la seguretat en les festes de bous al carrer, Bravo ha dit que es vetlarà perquè es complisca estrictament el reglament i que, ara mateix, "la prohibició no està damunt de la taula".

La conselleria ha destacat que el fet que un estiu en aquestes festes hi haja set morts és "molt preocupant" i s'ha de "protegir" que "no afecten tampoc el benestar animal".

Per a Bravo, el que cal fer és exigir el "compliment de la norma", que és molt "restrictiva" a la Comunitat Valenciana, ja que s'han trobat "infraccions que posen en perill la vida de les persones i això és molt greu". "Serem molt rigorosos en l'aplicació de la norma i les sancions corresponents i estarem vigilants".

També et pot interessar

stats