Una estructura d'accés als lavabos causà l'accident mortal al Medusa i no l'escenari

À Punt té accés a un vídeo que conté la seqüència completa dels fets, que investiga un jutjat de Sueca

L'escenari no va ser el lloc de la mort del jove de 22 anys / À Punt NTC

L'estructura metàl·lica que va matar un jove de 22 anys al festival Medusa de Cullera (Ribera Baixa) es va desplomar en la zona dels lavabos i no al costat de l'escenari principal. À Punt ha tingut accés a un vídeo amb la seqüència completa de l'accident que confirma aquest detall, significatiu per a la investigació, que dirigeix el jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Sueca.

En les imatges es veu la víctima, un jove veí de Daimiel (Ciudad Real), que camina en plena ventada per la zona dels lavabos VIP i segons després ja apareix davall de l'estructura, d'on el trauen ja sense consciència un grup de persones. Imatges d'extrema duresa que no hem reproduït per respecte a la víctima i la família.

Trenta-dos persones van requerir assistència hospitalària per l'accident, dos d'elles per lesions vertebrals, encara que s'estima que hi hagué més ferits, perquè molts se'n van anar a centres sanitaris en vehicles particulars.

El jutjat de Sueca ha rebut nou denúncies d'afectats, cinc de les quals presentades al mateix recinte judicial i quatre més davant les forces i cossos de seguretat. Entre el material aportat pels denunciants hi ha vídeos que evidencien com els colps de vent ja van fer que caiguera una part de l'escenari durant l'actuació del DJ Steve Aoki, programada a partir de les 2:30 hores i que va acabar abans de les 22:00 hores, hores abans de l'accident mortal, que es va produir a les quatre de la matinada.

L'organització del festival, que el va cancel·lar després de l'accident, ho atribueix a un "fenomen meteorològic imprevisible", l'esclafit tèrmic que va causar la ventada, i assegura que complien totes les mesures de seguretat.

També et pot interessar

stats