La direcció del Medusa Festival assegura que complien amb tota la normativa

L’organització, a través d’un comunicat, explica que va tindre el vistiplau d'una junta de seguretat que va inspeccionar prèviament el recinte

El recinte del Medusa Festival a Cullera després que el fort vent fera volar parts de l'escenari
El recinte del Medusa Festival a Cullera, després que el fort vent fera envolar-se parts de l'escenari / EFE

La direcció del festival Medusa de Cullera, en el qual va morir un jove de 22 anys dissabte passat, ha fet públic un comunicat en el qual insisteix que aquesta celebració musical tenia tots els permisos i complia tota la normativa, i que la caiguda de part de les instal·lacions es va deure a un "fenomen meteorològic imprevisible".

L'organització reitera que el festival complia amb "tota la normativa prevista en les lleis i aplicables a la celebració d'aquesta mena de celebracions", i que va tindre el vistiplau d'una junta de seguretat que va inspeccionar prèviament el recinte.

Aquesta junta, assenyalen, es va fer el matí del 9 d'agost i estava formada per personal de la Delegació del Govern, autoritats i tècnics municipals, membres de la Guàrdia Civil i dels Cossos de Seguretat de l'Estat, encarregats del punt violeta i els serveis de seguretat del Medusa Festival.

"Segons la informació de què disposen les autoritats i l'organització del Medusa Festival, en cap moment es va preveure que poguera produir-se al municipi de Cullera un fenomen virulent que poguera fer perillar la integritat de les persones presents en el Medusa Festival durant la nit del 12 d'agost del 2022 i la matinada del 13 d'agost del 2022".

"La informació de què disposem de moment és que l'accident es va deure a un imprevisible fenomen meteorològic de característiques devastadores que va causar nombroses deterioracions en la infraestructura del recinte de celebració del Medusa Festival i en diversos elements decoratius. Alguns d'aquests elements van provocar danys a assistents a l'acte", assenyala el comunicat.

Els organitzadors assenyalen que la decisió de cancel·lar el festival es va prendre després de conéixer la defunció d'un dels assistents. "La primera raó que ens porta a aquesta determinació és l'obertura d'una recerca judicial el mateix dissabte al matí, en la qual el jutjat ordena perimetrar zones del recinte per a investigar el que havia succeït. En segon lloc, per respecte als afectats per l'accident i a les seues famílies. La tercera raó són les previsions meteorològiques, que apunten a la possibilitat d'un nou esclafit tèrmic".

Segons informen els organitzadors, els tècnics de l'Ajuntament de Cullera també van desaconsellar la continuïtat del festival "fins que realitzaren una nova revisió de totes les instal·lacions tècniques l'Organisme de Certificació Administrativa i els mateixos equips tècnics de les empreses muntadores per a comprovar si, a més del que s'havia constatat ocularment, existeixen altres elements del recinte que s'hagen vist afectats".

Així mateix, neguen que hi haguera danys importants a l'escenari principal. "Malgrat el feroç fenomen registrat, l'estructura únicament es va veure lleugerament danyada en desprendre's alguns elements decoratius propis d'un monument faller. Les peces que caigueren van lesionar de manera lleu un nombre reduït d'assistents".

L'organització recorda que ha facilitat matalafs a tots els evacuats al pavelló cobert de Cullera per a descansar durant el temps que han estat en aquest espai. "Els van proporcionar desdejuni, menjar i sopar durant el temps que estigueren albergats allí, han pogut fer ús dels vestidors del pavelló per a la higiene personal i es va condicionar una zona de recàrrega de dispositius mòbils".

Finalment, indiquen que continuen treballant en "com donar solució a tot el públic que no ha pogut gaudir de la celebració que tots esperàvem. Tots tindran resposta en unes setmanes. Només demanem una mica de paciència davant d'aquesta excepcional i complicada situació".

També et pot interessar

stats