Un mort i 32 ferits en el Medusa Festival en caure diverses estructures pel fort vent

L'organització ha suspés el festival i ha traslladat 500 persones que s'allotjaven al càmping al pavelló cobert municipal de Cullera

Almenys una persona ha mort i quranta més han resultat ferides / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
13 d'agost 2022 - 07:45 Actualitzat: 14 d'agost 2022 - 09:23

Almenys una persona ha mort i 32 més han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte després que caigueren diverses estructures del Medusa Festival de Cullera, a causa de les fortes ratxes de vent, que han bufat a 65 quilòmetres per hora, segons ha informat el Centre de Coordinació d'Emergències 112.

Un esclafit sec s'ha emportat una part de l'estructura de l'escenari i de l'entrada del festival, que ha provocat la mort d'un jove de 22 anys natural de Daimiel, a Ciudad Real. La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a més, ha comptabilitzat 32 persones ferides que han sigut traslladades en ambulància als hospitals de la Ribera, Gandia, el Clínic i La Fe. Del total de ferits, quatre han quedat ingressats, entre elles una xica de 19 anys amb la columna vertebral fracturada que està a l'espera de ser operada a l’Hospital de la Ribera.

Minut a minut

Després dels fets, l'organització ha comunicat la cancel·lació del festival i ha explicat sentir-se “completament desolats i consternats”.

Pel que fa a la resta dels assistents, vora 50.000, han sigut evacuats del recinte dels concerts després que l’esclafit sec provocara la caiguda de diverses estructures. D'aquests, unes 500 persones s'allotjaven a la zona d'acampada. Aquelles que encara no han pogut tornar a casa després de la cancel·lació del festival han sigut reallotjades en el pavelló cobert municipal de Cullera.

La Guàrdia Civil i el jutjat de Sueca ja han obert la investigació per a aclarir les causes de la tragèdia. A més, el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat, a petició de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ha activat el número 900 365 112 per a atendre familiars i persones afectades per l'accident.

Per la seua part, el consistori de Cullera, amfitriona del festival, ha declarat dos dies de dol.

També et pot interessar

stats